Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου Πόρτα για τη σεζόν 2021-22

Όλες οι πληροφορίες για τις παραστάσεις που θα παρουσιάσει προσεχώς το θέατρο Πόρτα.

The LiFO team, 14.9.2021 | 14:52

«Ας μην ξαναπούμε τα γνωστά… «Το θέατρο κλονίστηκε το προηγούμενο διάστημα όσο λίγοι τομείς κ.λπ. κ.λπ.». Ας θυμηθούμε ότι όλοι μας ξαφνιαστήκαμε, ταραχτήκαμε, φοβηθήκαμε, δοκιμαστήκαμε, αμφιβάλαμε, απογοητευτήκαμε, ενίοτε διασπαστήκαμε, αδικηθήκαμε. Κάποιοι πιο πολύ από άλλους, αλλά όσοι ήμασταν τυχεροί συνεχίσαμε.

 

Ας μην ξαναδούμε μόνο τους γνωστούς… Ας ανακαλύψουμε νέους κόσμους και ας διατηρήσουμε την ελπίδα και το δικαίωμα στο όνειρο με σταθερότητα και μέτρο.

 

Ας μην κάνουμε τη ζωή θέατρο… Και μάλιστα του παραλόγου. Το θέατρο είναι,  απλώς, ένας φευγαλέος αντικατοπτρισμός της ζωής που έχει νόημα μόνο εντός λογικών ορίων. Όταν χαθεί η λογική, η δύναμη που προσφέρει η διονυσιακή μανία καταλήγει σε μια πολύ επικίνδυνη πλάνη.

 

Ας πιάσουμε και πάλι τη ζωή, το θέατρο, τα όνειρα από την αρχή κι ας μην καταλήξουμε να κάνουμε άλλη μια φορά… τα γνωστά».

 

Με αυτά τα λόγια ο Θωμάς Μοσχόπουλος παρουσιάζει το φετινό ρεπερτόριο του θεάτρου Πόρτα που περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις:

 

Πόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μαγιόκ (Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου), Ο γιατρός της τιμής του, του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα (Πρεμιέρα: 21 Νοεμβρίου) και Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια, του Θωμά Μοσχόπουλου (Πρεμιέρα: 12 Δεκεμβρίου), όλα σε σκηνοθεσία του ιδίου.

 

Επιπλέον, το ΠΟΡΤΑ φιλοξενεί δύο ακόμη παραγωγές: Λάθος χώρα του Γκαζμέντ Καπλάνι, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση (Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου) και Μεταμόρφωση, του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή (Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου).

 

Πληροφορίες για όλο το ρεπερτόριο του θέατρου Πόρτα μπορείτε να βρείτε εδώ  

Οδηγός Θεάτρου