Η bijoux de kant σε μια διαρκή αναμέτρηση με το ερώτημα «τι είναι νεοελληνικό έργο σήμερα» συναντά για δεύτερη φορά τον Άκη Δήμου, μετά το Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα στο Θέατρο Τέχνης το 2016, με το νέο έργο Τα δάση στα γόνατα.

 

Με αφετηρία το μυθιστόρημα «Ο Παλαιός των Ημερών» του Παύλου Μάτεσι, ο Άκης Δήμου ιστορεί τη ζωή στην ορεινή Αρκαδία των τελευταίων χρόνων του 19ου αιώνα.

 

Οι τέσσερις ήρωες του έργου, ένας περιφερόμενος θαυματοποιός, ένας χωρικός, η γυναίκα του και ένας πλανόδιος θεατρίνος, διατρέχουν ένα παράφορο τοπίο τριγμών που ακροβατεί ανάμεσα στον Χριστιανισμό και την αρχαιολατρεία, αφηγούμενοι, ο καθένας με τον τρόπο του, τους αναβαθμούς και τα στάσιμα της θρησκείας των δαιμονικών θαυμάτων και των «απαγορευμένων» ερώτων.

 

Μυστικισμός, παγανισμός και παραδοξότητα, τα Δάση στα γόνατα αποτελούν όπως και ο «Παλαιός των Ημερών» μια λιτανεία αλλά και ένα δοξαστικό. Μία τελετουργία ιερής και ερωτικής θεοφαγίας σε ένα τοπίο αρχέγονης μέθεξης.

 

Ο Γιάννης Σκουρλέτης ανεβάζει το νέο έργο του Άκη Δήμου στο Θέατρο Νέου Κόσμου
Φωτο: Δομνίκη Μητροπούλου

 

Ο Γιάννης Σκουρλέτης ανεβάζει το νέο έργο του Άκη Δήμου στο Θέατρο Νέου Κόσμου
Φωτο: Δομνίκη Μητροπούλου

 

Info

Τα δάση στα γόνατα, του Άκη Δήμου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιώργος Κοψιδάς, Πάρις Αγγελίδης

21/1/2019 – 23/4/2019, Δευ., Τρ. 21:15

 

Μεγάλη προσφορά

Από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, όλα τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις θα είναι στην τιμή των 7 ευρώ.

 

 

Οδηγός Θεάτρου