Μόμπι Ντικ

Ο Μόμπι Ντικ γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση

LIFOTEAM 28.2.2020 | 00:00

Το αριστούργημα του Μέλβιλ δεν παύει να συγκλονίζει τους αναγνώστες ανά τον κόσμο. Το ταξίδι του ήρωα στα βάθη του κόσμου για να βρει και να σκοτώσει τη Λευκή Φάλαινα είναι ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και ένα μάθημα ζωής. Ο Μέλβιλ έγραψε ένα από τα μεγάλα και παντοτινά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και το πέμπτο πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο παγκοσμίως. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνεργάζεται με τον Γιάννη Κακλέα και φέρνει στο σανίδι τον Μόμπι Ντικ με μια πλειάδα σημαντικών ηθοποιών, ερμηνευτών και μουσικών. Ο μυθικός Μόμπι Ντικ μετατράπηκε σε μοντέρνο μιούζικαλ από τον Έλληνα συνθέτη, που έκανε τη διασκευή, έγραψε το λιμπρέτο, τους στίχους και, φυσικά, συνέθεσε τη μουσική.

 

Πρόκειται για ένα έργο για όλη την οικογένεια, αφού η πολυεπίπεδη ιστορία του το κάνει ταυτόχρονα μια παιδική περιπέτεια που κόβει την ανάσα και ένα βαθύ φιλοσοφικό κείμενο. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην κεντρικότερη και μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης με τα παραμυθένια σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη, τις χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη, τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδήρη και τους μοναδικούς φωτισμούς της Στέλλας Κάλτσου που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3d animation του Candy Shop VFX (Βαγγέλης Κουλουκύθας), που ξεπερνούν τα μέχρι τώρα γνωστά θεατρικά στερεότυπα. Η παραγωγή είναι μια συνεργασία του Onassis Culture και της εταιρείας Ελληνικά Θέατρα.

ΠΟΤΕ28/02/2020 - 29/03/2020
ΠΟΥΠΑΛΛΑΣ
ΣυγγραφέαςΔημήτρης Παπαδημητρίου
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Κακλέας
ΠαίζουνΜπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Αιμιλιανός Σταματάκης, Ivan Svitailo, Ορφέας Ζαφειρόπουλος
Άλλοι συντελεστέςΛιμπρέτο & μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Διεύθυνση Ορχήστρας: Πάνος Βλάχος, Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης
Οδηγός Θεάτρου