ADVERTORIAL

 

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της κορυφαίας υψιφώνου Μαρίας Κάλλας, ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας τιμά αυτή την επέτειο με μια μεγάλη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Το Σάββατο 17 Ιουνίου ο διεθνούς φήμης τενόρος Roberto Alagna και η διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzak θα παρουσιάσουν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως τη σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov. 

 

Καθώς ο εορτασμός αυτός έχει επισήμως ενταχθεί στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023, η συναυλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» που ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην καρδιά της Αθήνας. 

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της μεγαλύτερης ντίβας του λυρικού θεάτρου, συλλεκτών ή και απλών θαυμαστών της, στα πρότυπα των αντίστοιχων φορέων του εξωτερικού. Ανάμεσα στους σκοπούς του σωματείου είναι η προβολή της ελληνικότητας της Μαρίας Κάλλας, η διατήρηση της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, που θεωρείται αναμφισβήτητα η πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως καλλιτέχνης της όπερας, καθώς και η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα.

 

Επίσης, η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας καλλιτεχνών για την παρουσίαση μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη της, η συγκέντρωση, συλλογή, καταγραφή και μελέτη στοιχείων που αφορούν τη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία ως ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, η ενίσχυση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συναφών φορέων που προβάλλουν την όπερα, η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της. 

 

17 Ιουνίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Ώρα έναρξης: 21:00

mariacallas.network

Εισιτήρια από 30€. Προπώληση: AEFESTIVAL.GR, VIVA.GR

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ
στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Οδηγός Μουσικής