Με Έκτορα Λυγίζο και «Το Σώσε» ξεκινά η νέα θεατρική σεζόν στη Στέγη

Πέντε χρόνια μετά το «Room Service», ο Έκτορας Λυγίζος επιστρέφει στη Στέγη και σκηνοθετεί την κλασική βρετανική φάρσα του Μάικλ Φρέιν με εκλεκτούς ηθοποιούς

LIFOTEAM 19.7.2018 | 14:48

Η νέα θεατρική σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την κλασική βρετανική φάρσα «Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου. 

 

Ένας ύμνος στο λάθος όπου όλα μπερδεύονται: σκηνή, παρασκήνια, ρόλοι, ηθοποιοί, τσεκούρια, σαρδέλες, εσείς κι εμείς.

 

«Μπαίνουμε απ' τις πόρτες – βγαίνουμε απ' τις πόρτες. Τι είναι η φάρσα; Αυτό. Τι είναι το θέατρο; Αυτό. Και η ζωή, δηλαδή, τι είναι; Αυτό.» Τα ακούμε αυτά στο Το Σώσε (1982) του Michael Frayn.

 

Πέντε χρόνια μετά το Room Service, ο Έκτορας Λυγίζος επιστρέφει στη Στέγη, σκηνοθετεί ένα εκλεκτό σύνολο ηθοποιών (Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μιχάλης Κίμωνας, Γιάννης Κλίνης, Σοφία Κόκκαλη, Έμιλυ Κολιανδρή, Άννα Μάσχα, Άρης Μπαλής, Αρετή Σεϊνταρίδου) και, ταυτόχρονα, παίζει τον ρόλο του σκηνοθέτη στο έργο που μας βάζει μέσα στα παρασκήνια ενός θεάτρου, καλώντας μας να αναρωτηθούμε: «Τι γίνεται, όταν όλα πάνε στραβά;».

 

Οι ηθοποιοί ξεχνούν τα λόγια τους, ο σκηνοθέτης ωρύεται, τα κοστούμια ξηλώνονται, οι πάντες και τα πάντα βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Θέατρο μέσα στο θέατρο, φάρσα μέσα στη φάρσα, γκάφα πάνω στην γκάφα.

 

Info

Το Σώσε, του Μάικλ Φρέιν

Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

10-21 Οκτωβρίου 2018 (εκτός Δευτέρας-Τρίτης), 20:30

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Σκηνή (Συγγρού 107)

Εισιτήρια Early Bird: 13 €, 16 €

Τα Early bird εισιτήρια διατίθενται μέχρι 10/9/2018 στις 11:59

 

Από τις 4/8 μέχρι τις 31/8, που θα παραμείνουν κλειστά τα ταμεία, οι αγορές θα πραγματοποιούνται online ή από τα σημεία πώλησης εκτός Στέγης

Οδηγός Θεάτρου