Η πολυσυζητημένη Μήδεια του Δημήτρη Καραντζά, τον Σεπτέμβριο στο θέατρο Πορεία

Το έργο που παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο επαναλαμβάνεται στην Αθήνα για 12 μόνο παραστάσεις

LIFOTEAM 31.7.2017 | 12:46

 

Η πετυχημένη παράσταση της Μήδειας που είδαμε στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα. Το έργο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά θα ανέβει για 12 μόνο ημέρες στο θέατρο Πορεία, από τις 5 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Η παράσταση "Μήδεια" είναι μια απόπειρα ψηλάφησης του "συμπτώματος" του εμβληματικού προσώπου του Ευριπίδη σε ένα παράλληλο διάλογο με το σενάριο του Πιέρ-Πάολο Παζολίνι για το ομώνυμο έργο του, το έργο του Heiner Muller "Μήδειας Υλικό" και τη "Μήδεια" του Ανούιγ.

 

Τρεις άνδρες ηθοποιοί κατοικούν ένα νεκρό χώρο, ένα τοπίο γυναικών που πέρασαν, και επιχειρούν να ανασύρουν και να ανασυνθέσουν τα κομμάτια μιας εμβληματικής μορφής- να εισδύσουν στα επιχειρήματά της και εντέλει να βιώσουν και να αναπαραστήσουν τη διαδρομή της. Μια διαδρομή ανάκτησης της ιερής ταυτότητας της ηρωίδας, της πνευματικότητάς της και της επιστροφής στις ρίζες της, μετά από την σύγκρουσή της με μια πεπερασμένη, στερεοτυπική κοινωνία ανθρώπων. Η Μήδεια περισσότερο ως φυσικό φαινόμενο με ανθρώπινη ενσάρκωση, την οποία αρνείται και παλεύει να αποτινάξει για να επιστρέψει στο φως, στον Ήλιο, "τον πατέρα του πατέρα της". Οι τρεις ερμηνευτές θέτουν τη Μήδεια ενώπιον τους και ενώπιον μας και παλεύουν να συνθέσουν τα κομμάτια του μύθου της, σε μια ψιθυριστή παράσταση που εστιάζει στη μοιραία σύγκρουση του ιερού/θεικού και του ανθρώπινου.

 

Η πολυσυζητημένη Μήδεια του Δημήτρη Καραντζά, τον Σεπτέμβριο στο θέατρο Πορεία

 

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Διασκευή - Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς, Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου 

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Αριανούτσου , Αλέξανδρος Γαρναβός

 

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος,Τροφός)

 

Info

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 

Από 5/9/2017 έως 17/9/2017 για 12 μόνο παραστάσεις: Τρίτη έως Κυριακή στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:  κανονικό 20 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 14 ευρώ.

Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 15€ (αρχική τιμή 20€ και 17€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 5/9.

www.poreiatheatre.com

 

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Οδηγός Θεάτρου