Η «Καθαρή πόλη» των Αζά - Τσινικόρη στο Εθνικό Θέατρο

Μετά την επιτυχημένη περσινή παρουσίασή της στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την περιοδεία σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, το έργο επιστρέφει για περιορισμένες παραστάσεις στην Αθήνα

LIFOTEAM 20.12.2016 | 12:39

 

Η «Καθαρή πόλη» των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο από τις 22 Δεκεμβρίου. Ως θέατρο της πραγματικότητας, επιχειρεί να ορίσει εκ νέου τα στερεότυπα και να διερευνήσει την ιστορική, φιλοσοφική και πολιτική διάσταση της έννοιας του «καθαρού», ενός όρου που αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα της ρατσιστικής προπαγάνδας και οδήγησε στο ιδεολόγημα της «καθαρής» φυλής.

 

Για τον λόγο αυτό στην παράσταση μιλούν πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Νότια Αφρική, Μολδαβία, Φιλιππίνες). Οι ιστορίες τους διαμορφώνουν νέες εικόνες της καθαρίστριας μετανάστριας. Από καθηγήτριες πανεπιστημίου μέχρι αρχιτεκτόνισσες στις χώρες καταγωγής τους, μητέρες και αγωνίστριες, οι γυναίκες αυτές θυσιάζονται στην Αθήνα του σήμερα για τους δικούς τους και παλεύουν με υπερφυσική δύναμη, σαν σούπερ ηρωίδες της καθημερινότητας.

 

 «Καθαρή πόλη» των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη, ερμην.:Mable Mosana, Rositsa Pandalieva, Fredalyn Resurreccion, Drita Shehi, Valentina Ursache.

22/12-8/1 9.00μ.μ., Εισ.: €10, Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου 48