Η αδερφή μου

Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη.

LIFOTEAM 19.12.2019 | 00:00

Από τις 19 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ο Περικλής Μουστάκης ανεβάζει το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Η αδερφή μου» στον ατμοσφαιρικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, στο Σύνταγμα. Ερμηνεύουν η Δώρα Στυλιανέση και ο Δημήτρης Σιγανός.

 

Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε να μας μιλήσει για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω από όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Ένα κείμενο τελικά παρηγορητικό.

 

Ο συγγραφέας, μάς χαρίζει ένα άκρως εξομολογητικό και βαθιά προσωπικό αφήγημα, το οποίο μέσα από συνομιλίες με την Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμύ, φτάνει σε μας ως ένα μείζον θεολογικό σχόλιο, μια υπαρξιακή και ταυτόχρονα οικουμενική διερώτηση πάνω στο ζήτημα της αγάπης, της πίστης, αλλά και της αρρώστιας.

 

Η αφοπλιστική, εξομολογητική απλότητα της αφήγησης του Ζουμπουλάκη είναι συγκινητική.

ΠΟΤΕ19/12/2019 - 15/02/2020
ΠΟΥΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΣυγγραφέαςΣταύρος Ζουμπουλάκης
ΣκηνοθεσίαΠερικλής Μουστάκης
ΠαίζουνΔώρα Στυλιανέση, Δημήτρης Σιγανός
Άλλοι συντελεστέςΕπιμέλεια σκηνικού χώρου-κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Μουσική επιμέλεια: Φραγκίσκη Μουστάκη
Οδηγός Θεάτρου