Hotel "AntiOedipus" της Έλλης Παπακωνσταντίνου: Ένα ψηφιακό παιχνίδι ταυτοτήτων

Εδώ, οι τεχνολογίες gaming, face recognition και AR (Augmented Reality) συνδυάζονται με live visuals και “αναβαθμίζουν” ριζικά την εμπειρία της ψηφιακής παράστασης.

The LiFO team, 7.4.2021 | 10:28

Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου Hotel "AntiOedipus", ένα ψηφιακό παιχνίδι ταυτοτήτων για άβαταρ και ατομικότητες, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου 2021 στο Centre Pompidou, στο Παρίσι, σε συνεργασία με το IRCAM (Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique), παρουσιάζεται εκ νέου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Πρόκειται για μια καινοτόμα παράσταση που πραγματοποιείται ζωντανά μέσω Ζoom από 5 διαφορετικές ζώνες ώρας. Το έργο είναι βασισμένο στη Σύγχρονη Όπερα  "Oedipus: Sex with Mum was Blinding" που δημιουργήθηκε από την ODC σε συνεργασία με το Stanford University (CCRMA) και βραβεύτηκε με το Καλλιτεχνικό Βραβείο Fulbright 2018-9. Η παράσταση έκανε Παγκόσμια Πρεμιέρα στο BAM (Brooklyn Academy of Music) της Νέας Υόρκης.

 

Πώς επηρεάζει αυτή η νέα πραγματικότητα τo συλλογικό ασύνειδο; Άραγε, μπορούμε να μιλάμε για μια αναδυόμενη παγκόσμια Αγορά; Ήρθε η ώρα της εμβάθυνσης στον εαυτό αλλά και της διασύνδεσης με το συλλογικό. Το Hotel “AntiOedipus” αναφέρεται στη ρευστή ταυτότητα των Deleuze-Guattari και στην ιδέα ενός διαρκώς εξελισσόμενου εαυτού.

 

Εδώ,  οι τεχνολογίες gaming, face recognition και AR (Augmented Reality) συνδυάζονται με live visuals και “αναβαθμίζουν” ριζικά την εμπειρία της ψηφιακής παράστασης. Οι θεατές διαλέγουν το άβατάρ τους και εισέρχονται σε αυτό το ψηφιακό ξενοδοχείο κινούνται ελεύθερα από το ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου στο άλλο, συναντιούνται με άλλους θεατές στο virtual bar. Πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι ενώνουν τις φωνές τους σε μία νέα παγκόσμια ΑΓΟΡΑ, άλλοι κρυφοκοιτάζουν μέσα από κλειδαρότρυπες σε ψυχαναλυτικές συνεδρίες ή πίσω από κλειστές πόρτες στις πιο προσωπικές στιγμές του Οιδίποδα και της Ιοκάστης.

 

Το Hotel “AntiOedipus”  μας προσκαλεί σε ένα καθολικό παιχνίδι ταυτοτήτων όπου θα εξερευνήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Τη μουσική σύνθεση υπογράφει (η αγαπητή στην Ελλάδα τσελίστα Julia Kent γνωστή και από τη συνεργασία της με τους Antony & the Johnsons) ενώ τα live visuals η Stephanie Sherriff από το CCRMA (Center for Computer Research in Music & Acoustics) του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

 

Αυτή είναι η τρίτη ψηφιακή παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου μέσω ΖΟΟΜ. Οι προηγούμενες ψηφιακές παραστάσεις της σκηνοθέτιδας στέφθηκαν με απίστευτη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Oι δημιουργίες “Aède of the Ocean and Land” και “Traces of Antigone” συνεχίζουν τη διεθνή τους περιοδεία κερδίζοντας διακρίσεις όπως το διεθνές βραβείο «Amazone Award» και «Italian Critics Award nomination».

 

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ODC Ensemble προσκαλούν τους θεατές για μια μοναδική ζωντανή ψηφιακή θεατρική εμπειρία σε μια νέα παγκόσμια αγορά για έναν μετα-χώρο χωρίς φύλο.  

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια εδώ:

https://www.eventbrite.com/x/hotel-antioedipus-tickets-142857226811

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Hotel “AntiOedipus” σε συγκεκριμένες ημερομηνίες: 

                           

Παρασκευή, 9 Απριλίου

Σάββατο, 10 Απριλίου

Παρασκευή, 16 Απριλίου

 Σάββατο, 17 Απριλίου

Παρασκευή, 23 Απριλιου

Σάββατο, 24 Απριλίου                                                         

Ώρα: 8.30μμ (για όλες τις παραπάνω ημερομηνίες)

Οδηγός Θεάτρου