Future N.O.W. Festival: ένα διαδικτυακό φεστιβάλ στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Γιατί, πώς τελικά θέλουμε να είμαστε στο μέλλον; Πιο αστείοι, πιο έξυπνοι, πιο σοφοί, πιο προσαρμοστικοί, πιο ανθεκτικοί; Ένα είναι βέβαιο: το μέλλον δεν έχει ακόμη συμβεί, ενώ η ιδέα πως θα είναι καταδικασμένο δεν έχει αποδειχθεί. 

The LiFO team, 9.4.2021 | 17:42

Ένα νέο θεατρικό φεστιβάλ γεννιέται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το FUTURE N.O.W., και θα είναι διαθέσιμο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Οι πρώτες τέσσερις παραστάσεις, οι οποίες προκρίθηκαν μέσα από το Open Call της Στέγης του περασμένου Μαρτίου, εν μέσω του πρώτου lockdown, προτείνουν νέες, αστείες και απροσδόκητες ιστορίες, α ντιμετωπίζοντας το μέλλον ως παρόν.

 

Γιατί, πώς τελικά θέλουμε να είμαστε στο μέλλον; Πιο αστείοι, πιο έξυπνοι, πιο σοφοί, πιο προσαρμοστικοί, πιο ανθεκτικοί; Ένα είναι βέβαιο: το μέλλον δεν έχει ακόμη συμβεί, ενώ η ιδέα πως θα είναι καταδικασμένο δεν έχει αποδειχθεί. 

 

Για την πρεμιέρα του FUTURE N.O.W. στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube, επιστρατεύτηκαν βραβευμένοι κινηματογραφιστές της νεότερης γενιάς όπου, σε συνεργασία με τους τέσσερις σκηνοθέτες του φεστιβάλ, δημιούργησαν εκδοχές ειδικά σχεδιασμένες για το ψηφιακό περιβάλλον. 

 

Εδώ είμαστε, στον θαυμαστό κόσμο του FUTURE N.O.W. Κάτω από παγόβουνα που λιώνουν. Με εγχειρίδια μάχης υπό μάλης. Ανάμεσα σε θερμόαιμους προστάτες της Γης, επιστήμονες και νέα είδη. Με τέσσερις ψηφιακές πρεμιέρες, μία διεθνή διαδικτυακή ανοιχτή συζήτηση και μία εκ βαθέων κουβέντα με τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ για τον πολιτισμό και την έλλειψή του το 2021.



Πρόγραμμα Φεστιβάλ

10.4.21 | 21:00 | Ηλίας Αδάμ, We are in the army now

11.4.21 | 21:00 | Βίκυ Κυριακουλάκου, Η τέχνη του πολέμου

14.4.21 | 17:00 | Οι 4 σκηνοθέτες του Future N.Ο.W. συζητούν / Διαδικτυακή ανοιχτή συζήτηση DRAMATURGY NOW

17.4.21 | 21:00 | Δημήτρης Μπαμπίλης, Babybird Babybird

18.4.21 | 21:00 | Εύα Γιαννακοπούλου, Kin Baby

 

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10-11.04.2021

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

WE ARE IN THE ARMY NOW 
του Ηλία Αδάμ

Πρεμιέρα | 10.04.2021 στις 21:00

«Είμαστε στον καιρό των τεράτων, ανάμεσα σε έναν κόσμο που πεθαίνει και σε έναν άλλον που παλεύει να γεννηθεί.» Τέσσερις wannabe σούπερ ήρωες. Κυβερνοχώροι. Video games. Smartphones. Νέες πραγματικότητες. Ένας campy, προσωπικός στρατός. Θα τους εμπιστευτείτε; Ήρθε η ώρα της «στρατολόγησης».

 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
της Βίκυς Κυριακουλάκου

Πρεμιέρα | 11.04.2021 στις 21:00

Ένα παγόβουνο κρέμεται πάνω από τα κεφάλια έξι αλλόκοτων υπαλλήλων γραφείου. Αρχικά το αγνοούν, όμως η μοίρα τους μεταμορφώνεται όταν αυτό φανερώνεται μπροστά τους. Μια ανοιχτή παραβολή με τη μορφή γλυκόπικρης οπερατικής εγκατάστασης για τα πάσης φύσεως παγόβουνα που επιλέγουμε να ξεχνάμε.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14.04.2021

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΩΣ ΠΑΡΟΝ

Οι 4 σκηνοθέτες του Future N.Ο.W. συζητούν

Διαθέσιμη από 14.04.2021 στις 17:00

 

Από το μέλλον του ελληνικού θέατρου έως την ψηφιακή αρένα, από την εναλλακτική γονεϊκότητα και τα συνεργατικά μοντέλα καλλιτεχνικής συνεργασίας μέχρι τις γκρίζες ζώνες της ύπουλης βίας και του ελληνικού #MeToo, από την πατριαρχία έως τη mainstream κουλτούρα. Ελεύθερες επιλογές και επιβολές, οι μεγάλες και οι μικρές αποφάσεις, o «παλιός κόσμος» που εκτίθεται, η αποδοχή της ευαλωτότητας, η επιθυμία να σε καταλάβουν, η Britney Spears και τα memes, τα δικά μας «παγόβουνα» και το φυσικό περιβάλλον.


Όλα χωρούν στην εκ βαθέων κουβέντα της δραματουργού της Στέγης, Ιλειάνας Δημάδη, με τους καλλιτέχνες του Future N.O.W.
 

DRAMATURGY NOW

Διαδικτυακή Ανοιχτή Συζήτηση 

Διαθέσιμη από 14.04.2021 στις 17:00

Έξι γυναίκες δραματουργοί από διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη διερωτώνται: τι σημαίνει «δραματουργία» και τί μπορεί να προσφέρει αυτή σήμερα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας; Πώς δουλεύουν δραματουργικά στο θέατρο, τον χορό και την περφόρμανς στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη αυτή τη στιγμή; Πώς εργαζόμαστε ή, ακόμη καλύτερα, πώς συν-εργαζόμαστε σε μια ιστορική στιγμή που η ίδια η εργασία στο χώρο του πολιτισμού διακυβεύεται όσο ποτέ; Πώς σκεφτόμαστε νέες μορφές τέχνης και πώς παράγουμε συλλογικά τη νέα σκέψη για την τέχνη -άρα και για τον κόσμο- στο διαρκώς μεταβαλλόμενο «εδώ και τώρα» του πανδημικού 2020; Πώς, εν τέλει, ζούμε, δημιουργούμε και… δραματουργούμε από κοινού;

Οδηγός Θεάτρου