Φεστιβάλ Αθηνών 2019: In/Finito

Έξι χορογραφίες από ισάριθμους νέους χορογράφους αντιδιαστέλλουν το σώμα που χορεύει –μια κίνηση εξ ορισμού εφήμερη– με τη φωτογραφική αναπαράσταση του εν λόγω σώματος.

LIFOTEAM 11.7.2019 | 00:00

Έξι χορογραφίες από ισάριθμους νέους χορογράφους αντιδιαστέλλουν το σώμα που χορεύει –μια κίνηση εξ ορισμού εφήμερη– με τη φωτογραφική αναπαράσταση του εν λόγω σώματος, η οποία συλλαμβάνει μια στιγμή στον χρόνο και τη διατηρεί για πάντα. Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα γεννήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Φωτογραφίας 2018 από το Εθνικό Ίδρυμα Χορού Aterballetto (Fondazione Nazionale della Danza Aterballetto).

 

Έξι χορευτές ανέλαβαν να ερμηνεύσουν τις σύντομες χορογραφίες, που πραγματοποιούνται σε αστικούς χώρους με ιστορική σημασία. Οι χορογραφίες μεταμορφώνουν τον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται και την πρόσληψη αυτού του χώρου από τους θεατές. Συγχρόνως, ένας φωτογράφος τις απαθανατίζει σε φωτογραφίες, που κατόπιν θα εκτεθούν με στόχο να διαγράψουν τον δικό τους κύκλο ζωής.

 

Οι παραστάσεις της ομάδας Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto, καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Return Trip, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Tempo Forte Italia – Ελλάδα 2019», μια πρωτοβουλία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, και του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων, Γενική Διεύθυνση Θεαμάτων.

 

15 Ιουλίου - 10 Σεπτεμβρίου / 13:00-17:00

Έκθεση φωτογραφίας από τον φωτογράφο Κώστα Ορδόλη

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Εγκαίνια 15 Ιουλίου / 19:30

ΠΟΤΕ11/07/2019 - 11/07/2019
ΟΡΓΑΝΩΣΗΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΧορογραφίαSaul Daniele Ardillo, Damiano Artale, Hektor Budlla, Philippe Kratz, Roberto Tedesco, Diego Tortelli
ΠαίζουνArianna Kob, Ina Lesnakowski, Grace Lyell, Ivana Mastroviti, Giulio Pighini, Serena Vinzio
Οδηγός Θεάτρου