Εvil unicorns

Το ντουέτο kóka&panú επιστρέφει στο θέατρο Ροές.

LIFOTEAM 3.2.2020 | 00:00

Με το «εvil unicorns», ένα έργο «βασισμένο σε ψευδή γεγονότα» που εμπνέεται από τα fake news και την διαμεσολαβημένη πραγματικότητα, το ντουέτο της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και του Παναγιώτη Μανουηλίδη επιστρέφει στις 3, 4, 10, 11, 24 & 25 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ροές.

 

Το δεύτερο έργο του ντουέτου kóka&panú, σε συνεργασία με τον Τάσο Καραχάλιο, αντλεί υλικά, εικόνες, κείμενα, κινήσεις και ήχους από τον κόσμο των πεπερασμένων ανθρώπινων αισθήσεων αλλά και της εικονικής, ψηφιακής, διαμεσολαβημένης πραγματικότητας όπως αυτή αναδύεται στον κόσμο του διαδικτύου, της διαφήμισης, των fake news.

 

Η σκηνή μετατρέπεται σε χώρο αποτύπωσης κινητικών, ηχητικών και εικονικών συμβάντων ριζικής αναδιοργάνωσης της μνήμης. Ίχνη του παρελθόντος σχηματίζουν αναμνήσεις οι οποίες παραμορφώνονται, προσαρμόζονται στην ανάγκη της επιβίωσης.

 

Τρεις άνθρωποι ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τη φαντασία και την πραγματικότητα, το οικείο και το ανοίκειο, το υλικό και το μεταφυσικό, και χρησιμοποιούν την ουσιαστική μνήμη του σώματος για να ξαναβρούν την αλήθεια και την ποίηση που αυτή περιέχει.

ΠΟΤΕ03/02/2020 - 25/02/2020
ΠΟΥΡΟΕΣ
Συγγραφέαςkóka&panú, Τάσος Καραχάλιος
Παίζουνkóka&panú (Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου & Παναγιώτης Μανουηλίδης), Τάσος Καραχάλιος
Άλλοι συντελεστέςΦωτισμοί & φωτιστικές κατασκευές: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Οδηγός Θεάτρου