Έρχεται το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς Φουαγιέ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Μια σύγχρονη θεατρική συγγραφέας από την Ολλανδία συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης απ' τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο

LIFOTEAM 7.4.2017 | 12:52

 

Μια σύγχρονη θεατρική συγγραφέας από την Ολλανδία θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη Λοτ Φέικεμανς (Lot Vekemans). Γεννημένη το 1965, σπούδασε θεατρική γραφή αλλά και κοινωνική γεωγραφία. Ξεκίνησε να γράφει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες το 1995. Έργα της έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Είναι η πρώτη φορά που το έργο της ανεβαίνει στην Ελλάδα. 

 

Έρχεται το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς Φουαγιέ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 

Γραμμένο το 2009, το «Δηλητήριο» έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία και στην Αυστρία. «Αυτός» και «Αυτή», δυο ανώνυμοι απλοί άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο της ζωής. Της ζωής, που, κατά τη συγγραφέα, «είναι σαν να πηδάς από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο». Οι δύο ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν μια οδυνηρή απώλεια και να βρουν έναν τρόπο να συμφιλιωθούν με την καινούργια πραγματικότητα που τους έχει επιφυλάξει η ζωή. Μπορεί κανείς πραγματικά να ξεχάσει; Πώς μπορεί κανείς να αντέξει τον πόνο; Μπορούμε να αποδεχτούμε πραγματικά την αλλαγή;

 

Έρχεται το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς Φουαγιέ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 

«Ένας άντρας και μια γυναίκα. Ένα ζευγάρι. Μια συνάντηση εννέα χρόνια μετά το χωρισμό τους. Ένα παρελθόν που στοιχειώνει το παρόν τους. Ένα ζευγάρι που προσπαθεί να λύσει το παρελθόν για να κοιτάξει στο μέλλον. Ένα έργο ημιτονίων και λεπτών αποχρώσεων. Μια συγκινητική και τρυφερή σονάτα για δύο». Έτσι περιγράφει το έργο ο Γιάννης Μόσχος που υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 

 

Έρχεται το «Δηλητήριο» της Λοτ Φέϊκεμανς Φουαγιέ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 

«Δηλητήριο»

Συντελεστές: 

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος 

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα 

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου 

Φωτισμοί: Λευτέρη Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου

Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου 

 

Διανομή: Μαρία Τσιμά (ΑΥΤΗ), Ταξιάρχης Χάνος (ΑΥΤΟΣ)

 

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Έναρξη: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Διάρκεια παραστάσεων: 21/4/17 έως 28/5/2017

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21:00

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200, www.ntng.gr