The Encounter (Η συνάντηση): Από τους Complicite, στη Στέγη

Ο Σάιμον Μακ Μπέρνυ αυτόν τον Απρίλιο επιφυλάσσει μία «εξωτική» εμπειρία προηγμένης τεχνολογίας από τα βάθη του Αμαζονίου

LIFOTEAM 16.2.2016 | 11:44

The Encounter (Η συνάντηση): Από τους Complicite, στη Στέγη
Το τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου, αυτή τη φορά έρχεται με ένα εμπνευσμένο σόλο ρεσιτάλ, βασισμένο σε μία συναρπαστική αναγνωστική εμπειρία του Μακ Μπέρνι.

 

Σε μία παράξενη εμπειρία που απαιτεί την ενεργοποίηση των περισσότερων αισθήσεων μας, αλλά και τη διάθεση μας να αναμετρηθούμε με τον χρόνο, τη φύση, τη μνήμη, τον πολιτισμό – και τελικά τον εαυτό μας – μας προσκαλεί φέτος τον Απρίλιο ο Σάιμον Μακ Μπέρνυ.

 

Το τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου, που με τους πειραματισμούς και την τόλμη του άλλαξε για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη θεατρική σκηνή, αυτή τη φορά έρχεται με ένα εμπνευσμένο σόλο ρεσιτάλ, βασισμένο σε μία συναρπαστική αναγνωστική εμπειρία του Μακ Μπέρνι.

 

Γιατί η «Συνάντηση» - η πιο πρόσφατη παράσταση των Complicite – «γεννήθηκε» με το που ο Μακ Μπέρνυ έφτασε στην τελευταία σελίδα του “Amazon Beaming”. Ο λόγος για το βιβλίο του Ρουμάνου συγγραφέα Petru Popescu, ο οποίος περιγράφει την αληθινή ιστορία του Loren MacIntyre, φωτορεπόρτερ του περιοδικού “National Geographic”.

 

Ο συγγραφέας περιγράφει με ρεαλισμό που ταξιδεύει τον αναγνώστη, την αποστολή του φωτορεπόρτερ το 1969 στα βάθη του Αμαζονίου, όπου και χάνεται, αναζητώντας τη μυθική κοίτη του. Όμως, το πραγματικό ταξίδι ξεκινά από τη στιγμή της διάσωσης του από άγνωστη φυλή ιθαγενών, που μυεί τον δημοσιογράφο στις τελετουργίες τους, σε μία πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία διεύρυνσης της συνείδησης.

 

 

 

Αυτή ακριβώς την εμπειρία, με τις εικόνες και τους ήχους της – με τη βοήθεια της τεχνολογίας – θα μεταφέρει μέσω της θεατρικής του αφήγησης, ο Μακ Μπέρνυ, σε διεθνή συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Théâtre Vidy-Lausanne και ακόμη τρία σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα.

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε ως θεατές για να παρακολουθήσουμε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή είναι να φορέσουμε τα ακουστικά μας.

 

Για όλα τα υπόλοιπα, και κυρίως για την αξιοπιστία της ηχητικής εμπειρίας εγγυάται ο διακεκριμένος sound-designer Gareth Fry (Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου), αξιοποιώντας την προηγμένη αμφιωτική τεχνολογία (binaural technology). Όλο αυτό προκειμένου να δημιουργηθεί μια 3D-audio συνθήκη ακρόασης του ηχοτοπίου του «πνεύμονα» της Γης, του Αμαζόνιου.

 

Συντελεστές  

Σκηνοθεσία & Ερμηνεία: Simon McBurney
Σκηνογραφία: Michael Levine
Σχεδιασμός Ήχου: Gareth Fry, Pete Malkin
Σχεδιασμός Φωτισμών: Paul Anderson
Προβολές: Will Duke
Συν-σκηνοθεσία: Kirsty Housley
Βοηθός σκηνοθέτη: Jemima James
Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα AmazonBeaming του Petru Popescu
Συμπαραγωγή: Barbican (Λονδίνο), Edinburgh International Festival, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Schaubühne Berlin, Théâtre Vidy-Lausanne και Warwick Arts Centre

 

Info  

ΠΟΤΕ:  1-3 Απριλίου 2016, 20:30

ΠΟΥ: Κεντρική Σκηνή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, Αθήνα.

(2 ώρες - χωρίς διάλειμμα). Κατάλληλο για θεατές 12+ με συνοδεία ενήλικα. 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Απριλίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

Κυριακή 3 Απριλίου
Εργαστήριο θεάτρου από την ομάδα Complicite