Ένας Κροκόδειλος στο ξενοδοχείο Μπάγκειον στις 11, 12, 13 & 18, 19, 20 Ιουλίου

Απώλεια, ερωτική αφύπνιση, διαφορετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, μοναξιά είναι τα κύρια θέματα του έργου.

The LiFO team, 28.6.2022 | 13:48

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει την 44η δημιουργία της, επάνω στο μονολογικό έργο «Κροκόδειλος» της Ελίζε Βιλκ - σε πανελλήνια πρώτη - στο Μπάγκειον, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση.

 

Μετά από δυόμιση χρόνια αναμονής - υπομονής παρουσιάζουμε για έξι μόνο παραστάσεις τη νέα μας προΤΑΣΗ επάνω στο θεατρικό έργο της Ρουμάνας συγγραφέως Ελίζε Βιλκ «Κροκόδειλος» (2017). 

 

Ο Ντάβιντ / Ηλίας Βογιατζηδάκης στο πέρασμα από την παιδική στην εφηβική ηλικία προσπαθεί να μιλήσει για αυτόν και τα θέλω του. Προσπαθεί να ακουστεί. Και να μοιραστεί αυτό το παράξενο δάγκωμα στο στομάχι όταν είναι λυπημένος. Ο έρωτας που τον κάνει να αναρωτιέται διαρκώς για το ποιος είναι αλλά και για το πως τον βλέπουν οι άλλοι. 

 

Μια μοναχική πορεία προς τη συνειδητοποίηση. Απώλεια, ερωτική αφύπνιση, διαφορετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, μοναξιά είναι τα κύρια θέματα του έργου.

 

«Για το τελευταίο μέρος της εφηβικής τριλογίας (‘’Η Πράσινη Γάτα’’ και ‘’Αεροπλάνα από Χαρτί’’) ήθελα να γράψω για το πως  είναι να νιώθεις διαφορετικός και ευάλωτος και διάλεξα την δομή ενός μονολόγου για να πω την ιστορία του Ντάβιντ, ένα αγόρι 11 χρονών με αβέβαιη σεξουαλικότητα. Ο μονόλογος είναι δομημένος σε 16 μέρη αποκαλύπτοντας την πορεία του χαρακτήρα του Ντάβιντ και τα διαφορετικά στάδια και τραύματα από τα οποία περνάει (ο θάνατος του πατέρα του, η φιλία με τη Σίμο που τελειώνει ξαφνικά, οι επιθέσεις στις οποίες υποβάλλεται στο σχολείο και μπροστά στην πολυκατοικία, τα αμοίραστα συναισθήματα για τον Φέλιξ, η αποστασιοποίηση της μητέρας που ξαναφτιάχνει την ζωή της με κάποιον άλλον). Επίσης ξετυλίγεται και η σχέση του Ντάβιντ με τους άλλους χαρακτήρες:  Μαμά, Γιαγιά, Σίμο, Μάριους, Τσίχλας, Φέλιξ, ο Κύριος με το μουστάκι. Ο ‘’Κροκόδειλος’’ αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή  στον τρόπο με τον οποίο γράφω. Είναι το πρώτο μου κείμενο χωρίς κανένα σημείο στίξης , χωρίς κεφαλαία και σε μορφή ποιήματος.» γράφει η Ελίζε Βιλκ.

 

Μετάφραση: Βαγγέλης Δουκουτσέλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης

Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Δελημιχάλη

Παίζει ο Ηλίας Βογιατζηδάκης

 

Σε μια δροσερή αίθουσα του Ξενοδοχείου Μπάγκειον, στην πλατεία Ομονοίας

Παραστάσεις: 11, 12, 13 & 18, 19, 20  Ιουλίου και ώρα 21:30

 

Με ελεύθερη εισφορά εισόδου

Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 6997166210

Οδηγός Θεάτρου