Ενας Ελληνας στην Παγκόσμια Έκθεση Σκηνογραφίας

Η σκηνογραφία του ανάμεσα σε 100 από όλο τον κόσμο

. 26.8.2013 | 22:53

 

Ενας έλληνας ενδυματολόγος ο Νίκος Καλαϊτζίδης, παίρνει μέρος στην φετινή Παγκόσμια Έκθεση Σκηνογραφίας (World Stage Design) που διοργανώνεται στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

 

 


Η δουλειά του βρίσκεται ανάμεσα σε εκατό συμμετοχές από όλο τον κόσμο  για τα έτη 2010-13.Η WSD οργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί μία γιορτή για τους σχεδιαστές από τους χώρους, του θεάτρου, της όπερας και του χορού, με συμμετοχές μεγάλων θεατρικών παραγωγών. Η έκθεση που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα θα διαρκέσει από 8 έως 14 Σεπτεμβρίου 2013.

 

 

Η ελληνική συμμετοχή του Νίκου Καλαϊτζίδη στο World Stage Design 2013 αφορά στις κατηγορίες, «Σκηνικά», «Κοστούμια» και «Φωτισμοί» για το θεατρικό έργο «ΦΟΒΟΣ» που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη από το «Θέατρο του Άλλοτε» για δύο συνεχόμενες θεατρικές περιόδους (2011-2013). Η παράσταση η οποία σκηνοθετήθηκε από την Βαρβάρα Δουμανίδου βασίστηκε σε έργα του Έντγκαρ Άλαν Πόε και παρουσιάστηκε σ' έναν μη θεατρικό χώρο, το κτήριο Μπενσουσάν Χαν, σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα θα διαρκέσει από 8 έως 14 Σεπτεμβρίου 2013.

 

 

 

*****