Ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου

Στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μπαλέτου

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 18:00, με μια ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου, στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου, είναι μια γιορτή της τέχνης του χορού. Κάθε Οκτώβρη τα πιο σημαντικά Μπαλέτα του Πλανήτη, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να πάρει μια γεύση από την απαιτητική ζωή των χορευτών, την αφοσίωσή τους, τις πρόβες και την κοπιώδη προετοιμασία μεγάλων παραγωγών μπαλέτου.


Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αφήνουν τις αίθουσες δοκιμών και βγαίνουν στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Αγορά, για να πραγματοποιήσουν μια μοναδική πρόβα μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος και χορογράφος της «Λίμνης των κύκνων» θα έχει τον συντονισμό της πρόβας και θα παρουσιάσει τη χορογραφική του προσέγγιση.


Στην ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από όλες τις πράξεις του έργου και το κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει την διαδικασία της εκμάθησης και της τελειοποίησης της χορογραφίας, αλλά και τον κόπο, την δημιουργική αγωνία και την ένταση των προβών.


Η «Λίμνη των κύκνων» θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για οκτώ παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018.


Η πρώτη χορογραφία του νέου διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνου Ρήγου αποτελεί μια νέα ανάγνωση πάνω στο διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, η οποία σε μεγάλο βαθμό συνομιλεί με την πρωτότυπη χορογραφία του έργου.


H νέα παραγωγή της «Λίμνης των κύκνων» αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα, αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα κλασικά έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού.

 

Info:
Ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων»
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αγορά
Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, 18.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες για την παράσταση στο http://www.nationalopera.gr/gr/event/i-limni-ton-kuknon-2018/

Οδηγός Θεάτρου