Το ιστορικό θέατρο Αλάμπρα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του μετά από χρόνια απουσίας από τα θεατρικά δρώμενα. Οι νέοι ιδιοκτήτες, οι παραγωγοί Βάσια Παναγοπούλου και Δημήτρης Αγγελόπουλος, το μετονόμασαν σε Alhambra Art Theatre και το μετέτρεψαν σε ένα πραγματικό θεατρικό στολίδι που θα σηκώσει αυλαία τη θεατρική σεζόν 2019-2020.

 

Την ανακατασκευή του υπογράφει ο αρχιτέκτονας Πάνος Πετρίδης και στόχος του ανανεωμένου χώρου είναι να φιλοξενήσει όλες τις μορφές της τέχνης, όπως θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά, μουσικές και εικαστικές βραδιές και εκδηλώσεις. Ανάμεσα στις παραστάσεις που θα απολαύσουμε αυτήν τη σεζόν στο Alhambra Art Theatre, αξίζει να δούμε τα έργα Τζόρνταν και Ξενοδοχείον ο Παράδεισος.


Ξενοδοχείον ο Παράδεισος

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ζορζ Φεντό, σε διασκευή Πάνου Αμαραντίδη, μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και σκηνοθεσία Βάσιας Παναγοπούλου και Πάνου Αμαραντίδη θα δούμε αυτόν τον χειμώνα. Η παράσταση θα μας μεταφέρει στο Παρίσι της μπελ επόκ όπου καταφεύγει ένας θίασος αγαπημένων ηθοποιών, όπως οι Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Παναγοπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Τζένη Διαγούπη, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Κούκουρας, Χρύσα Κλούβα, Παναγιώτης Καρμάτης, Νένα Δρογγίτη, Ηλιάνα Καλυμνάκη, Μαρίνα Μάλλιου και ο Παντελής Καναράκης, οι οποίοι μπλέκουν στη θεότρελη φάρσα του Φεντό, που κατακλύζεται από ερωτικά μπερδέματα και τραγελαφικές καταστάσεις, με επίκεντρο την επιθυμία δύο παντρεμένων ζευγαριών να δραπετεύσουν διά της απιστίας από τους ανιαρούς γάμους τους.

 

Alhambra Art Theatre: Το ιστορικό θέατρο σηκώνει και πάλι αυλαία με δύο νέες παραστάσεις
Η Μαρία Κορινθίου κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Τζόρνταν».


Τζόρνταν

Τον σπαρακτικό μονόλογο των Αν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης σκηνοθετεί ο Γιάννης Αϊβάζης. Ένα έργο που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της παιδοκτόνου Σίρλεϊ Τζόουνς, όπως την αφηγήθηκε στη συγκρατούμενή της Ανν Ρέινολντς μέσα στη φυλακή. Η Μαρία Κορινθίου κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτής της παράστασης, που θεωρείται «στοίχημα» για τις ηθοποιούς σε όλον τον κόσμο. Στο έργο δανείζουν τις φωνές τους ο Τάσος Νούσιας και ο Γιάννης Αϊβάζης.

 

Info:

Alhambra Art Theatre (Θέατρο Αλάμπρα)

Στουρνάρη 53, 210 522 0120-1

www.alhambra-art-theatre.gr, facebook, Instagram

Προπώληση: www.ticketplus.gr

 

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» (1)

Από 25 Οκτωβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρ. 20:00, Σάβ. 18:00 & 20:30, Κυρ. 18:00

 

«Τζόρνταν» (2)

Από 4 Νοεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτ.-Τρ. 21:00

 

 

Οδηγός Θεάτρου