«Αγώνας Νέγρου και Σκύλων» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές  στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Έργο που έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας το 1979 μετά από ένα ταξίδι του στην Αφρική και αποτελεί σχόλιο για την αποικιοκρατία, την ανισότητα και τις φυλετικές διακρίσεις.

The LiFO team, 10.3.2022 | 11:33

Με νέες παραστάσεις επιστρέφει στις 14 Μαρτίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη, η παράσταση του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου.

Έργο που έγραψε ο Γάλλος συγγραφέας το 1979 μετά από ένα ταξίδι του στην Αφρική και αποτελεί σχόλιο για την αποικιοκρατία, την ανισότητα και τις φυλετικές διακρίσεις.

Με σκηνοθετική δεξιοτεχνία ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σωτηρίου στήνει μια παράσταση ζωντανή, που πάλλεται και εκπέμπει με τον πιο σύγχρονο τρόπο το επίκαιρο θέμα του, θίγοντας δεξιοτεχνικά τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου, που τον θέτουν συχνά εκτός ορίων, ηθικής και εν τέλει προσωπικής ευτυχίας.

Η παράσταση που γνώρισε θερμότατη υποδοχή και σχόλια από τους θεατές και την κριτική, στηρίζεται σε τέσσερις ηθοποιούς που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Tον Δημήτρη Ραφαήλο στο ρόλο του αδίστακτου αποικιοκράτη, τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη στο ρόλο του Γάλλου μηχανικού, τον Στέφανο Μουαγκιέ στο ρόλο του Αφρικανού που αναζητά δικαιοσύνη και την Ντόρα Μακρυγιάννηπου θα αποτελέσει τον καταλύτη στην εξέλιξη της υπόθεσης. 

Ο «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων», επιστρέφει με νέες παραστάσεις από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». 
 

Μετάφραση: Σύλβια Κιούση 
Σκηνοθεσία:  Αλέξανδρος Σωτηρίου 
Σκηνικά: Τζίνα Ηλιοπούλου
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου
Μουσικό - Ηχητικό περιβάλλον: Νικόλας Χάλαρης

Διανομή
Όρν: Δημήτρης Ραφαήλος
Άλμπουρυ: Στέφανος Μουαγκιέ
Λεονή: Ντόρα Μακρυγιάννη
Κάλ: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης 
Δείτε το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=chB9AnBSUrQ

Τοποθεσία: Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, Αθήνα (στάση μετρό: Σύνταγμα)
Πρεμιέρα: Δευτέρα 14 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Διάρκεια: 1:45΄
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103636144 – 2103625520