69 Στάσεις

Η Ίνγκβαρτσεν τοποθετεί τη γυμνή ανθρώπινη μορφή στο μέσον του κοινού ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή του

LIFOTEAM 1.7.2017 | 00:00

Το έργο της Δανής χορεύτριας και χορογράφου Mette Ingvartsen διερευνά το ζήτημα της σεξουαλικότητας, την αλληλεπίδραση μεταξύ φυσικού και τεχνητού, και τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού χώρου.

 

Στο 69 Positions, η Ίνγκβαρτσεν οδηγεί εξήντα πέντε επισκέπτες σε έναν χώρο με διάφορες περφόρμανς, ταινίες, βιβλία, κείμενα και εικόνες, τα οποία ζωντανεύουν μέσω της κίνησης και του λόγου προκειμένου το κοινό να βιώσει τη σύνδεση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας. Η ξενάγηση σε αυτό το αρχείο γύρω από τη σεξουαλικότητα επιτρέπει στην καλλιτέχνιδα να εξερευνήσει άλυτα ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες σεξουαλικές πρακτικές. Τοποθετώντας τη γυμνή ανθρώπινη μορφή στο μέσον του κοινού και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή του, η Ίνγκβαρτσεν παραπέμπει στις ερωτικά και πολιτικά φορτισμένες περφόρμανς της δεκαετίας του ’60. To εν λόγω σόλο εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο στο έργο της Δανής ερμηνεύτριας, με έμφαση στη σεξουαλικότητα και στη σχέση ανάμεσα στις πολιτικές του σώματος και στις κοινωνικές δομές.

 

Το κοινό βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την καλλιτέχνιδα και μετακινείται κατά βούληση. Κατά διαστήματα μπορούν να κάθονται στο πάτωμα. Δεν υπάρχουν καρέκλες.

ΠΟΤΕ01/07/2017 - 03/07/2017
ΟΡΓΑΝΩΣΗΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΟΥΠΕΙΡΑΙΩΣ 260
Χώρος Β
ΧορογραφίαΜέτε Ίνγκβαρτσεν
ΠαίζουνΜέτε Ίνγκβαρτσεν
Άλλοι συντελεστέςΦωτισμοί: Nadja Räikkä, Σκηνικά: Virginie Mira, Μουσική: Will Guthrie (Breaking Bones)
Οδηγός Θεάτρου