Σε μια από τις πιο δραστήριες θεατρικά πρωτεύουσες της Ευρώπης η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στον Κολωνό. Μπορεί όλα γύρω μας να αλλάζουν όμως οι νέοι δημιουργοί ξέρουν πάντα που να απευθυνθούν: το Off-Off Athens Φεστιβάλ στο θέατρο Επί Κολωνώ παραμένει ένας σταθερός πυρήνας για τους νέους καλλιτέχνες και τη δουλειά τους. Μία πρόσκληση-πρόκληση για αυτούς που θέλουν να δοκιμαστούν με επαγγελματικούς όρους, να δείξουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς, να συνδιαλέγουν με άλλους καλλιτέχνες και με ένα ανήσυχο κοινό και να διεκδικήσουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον επίσημο προγραμματισμό του θεάτρου για την επόμενη χρονιά.

 

Από το 2008, κάθε άνοιξη οι πόρτες του θεάτρου Επί Κολωνώ ανοίγουν για νέους καλλιτέχνες κάθε είδους σε ένα φεστιβάλ χωρίς κανόνες: μοναδική προϋπόθεση η ανάγκη για τέχνη και επικοινωνία. Για τρεις περίπου εβδομάδες νέοι δημιουργοί, σχήματα και ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με ελευθερία στον πειραματισμό, τις δραματουργικές επιλογές, τις σκηνικές φόρμες. Ένα πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ ανοιχτό σε θέατρο, χορό, περφόρμανς, τσίρκο, μουσικό θέατρο, stand-up ή ό,τι άλλο. Το θέατρο διαθέτει τον χώρο του, το ανθρώπινο δυναμικό του, την τεχνική υποστήριξη, την προβολή και την επικοινωνία των παραστάσεων.

 

Οι παραστάσεις που θα διακριθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ενταχθούν – εφόσον το επιθυμούν – στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου για την περίοδο 2024-2025.

 

Η πρώτη διοργάνωση του Off-Off Φεστιβάλ έγινε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα παραπάνω από 40.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά 340 ομάδων και 2.500 καλλιτεχνών.  

 

14 χρόνια Off-Off Athens στο θέατρο Επί Κολωνώ

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Υποβολή πρότασης με πλήρες καλλιτεχνικό σκεπτικό.
  2. Οι ομάδες να αποτελούνται ως επί το πλείστον από επαγγελματίες του χώρου ή σπουδαστές δραματικών σχολών. Δεκτές επίσης ερασιτεχνικές ομάδες με σχετική εμπειρία.
  3. Ελεύθερος αριθμός ηθοποιών επί σκηνής.
  4. Διάρκεια παράστασης έως 70 λεπτά.
  5. Η προτεινόμενη παράσταση πρέπει να παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την ομάδα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 5138067 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής.

 

Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα

Τηλ.: 210 5138067

www.epikolono.gr  

Μετρό: Στάση Μεταξουργείο

Οδηγός Θεάτρου