Φεγγάρι από χαρτί

Η επιστροφή των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Εθνικό είναι μια απευθείας ανάθεση που συμπληρώνεται με τη μουσική του Νίκου Κυπουργού και τους στίχους της Αφροδίτης Μάνου.

LIFOTEAM 20.2.2020 | 00:00

Το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφει στις 20 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» με το νέο έργο, «Φεγγάρι από χαρτί», σε δική τους σκηνοθεσία. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τους στίχους των τραγουδιών η Αφροδίτη Μάνου.

 

Πρόκειται για ένα μουσικό έργο με δεκαεννέα ηθοποιούς και πέντε μουσικούς επί σκηνής να ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα μιας παλιάς Αθήνας προσδοκιών και ελπίδας.

 

«Το έργο εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του 60. Αρχίζει την άνοιξη του 1963 κι τελειώνει την άνοιξη του 1964. Μιαν εποχή που όλα έδειχναν προς ένα καλλύτερο αύριο. Μιαν εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του 40 αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού.

 

Αυτό το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων του έργου. Αυτό τους έδωσε φωνή και όνομα. Ο Νίκος, ο Αντώνης, ο Ιάσων, ο Ναπολέων, η Ρίτα, ο μπαμπάς, η μαμά, η θεία Τζίνα, ο θείος Στάθης, η θεία Ρενάτα, ο κύριος Ερρίκος, η κυρία Θάλεια, η εξαδέλφη Ειρήνη....

 

Γυναίκες με κρεπαρισμένα μαλλιά και κόκκινα νύχια. Άντρες σιωπηλοί με σκούρα κοστούμια που μυρίζουν καπνό και αβάσταχτη μελαγχολία. Και έφηβοι. Έφηβοι έκπληκτοι μπροστά στη ζωή που ξετυλίγεται ξαφνικά μπροστά τους. Έκπληκτοι από τη ζωή που εκρήγνυται βίαια μέσα τους. Έφηβοι που ψηλαφούν τις πρώτες τους πληγές.»

ΠΟΤΕ20/02/2020 - 31/05/2020
ΠΟΥΕΘΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ-ΡΕΞ
ΣυγγραφέαςΜιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου
ΣκηνοθεσίαΜιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου
ΠαίζουνΤζόυς ευίδη, Σπύρος Κυριακός, Μάξιμος Μουμούρης κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΚοστούμια: Έβελιν Σιούπη, Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Οδηγός Θεάτρου