The Thread

Μετά την επιτυχία στην Επίδαυρο και sold out παραστάσεις στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, το "The Thread" έρχεται στην Aίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

LIFOTEAM 20.11.2019 | 00:00

Μετά την επιτυχία στην Επίδαυρο και sold out παραστάσεις στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία,το "The Thread" έρχεται στην Aίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Η πρωτότυπη μουσική είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ενώ τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει ο Ράσσελ Μάλιφαντ. Τα κοστούμια είναι της σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου, και οι φωτισμοί του Μάικλ Χαλς. Το έργο βασίζεται σε μια ιδέα της Γεωργίας Ηλιοπούλου, διευθύνουσας συμβούλου της πολιτιστικής εταιρίας Λάβρυς.

 

Η παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι.

 

Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

ΠΟΤΕ20/11/2019 - 08/12/2019
ΠΟΥΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
ΣκηνοθεσίαRussell Maliphant
ΧορογραφίαRussell Maliphant
ΠαίζουνΔημήτρης Δελής, Μαργαρίτα Δημητριάδη, Αναστάσης Καραχανίδης, Ηρώ Κόντη, Μήνα Λέτσου κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΠρωτότυπη μουσική , Βαγγέλης Παπαθανασίου, Κοστούμια, Μαίρη Κατράντζου, Φωτισμοί, Michael Hulls
Οδηγός Θεάτρου