Το Σπίτι της Κύπρου και το Dancevacuum-Centre of Performing Arts παρουσιάζουν την performance σύγχρονου χορού Handmade για μια μόνο παράσταση.

 

Στην performance Handmade η χορογράφος Βίκυ Βασιλοπούλου αντλεί έμπνευση από το εννοιολογικό πλαίσιο της χειροποίητης δημιουργίας η οποία έρχεται σε αντίθεση και λειτουργεί ως αντίδοτο στην κουλτούρα του καταναλωτισμού που επεκτείνεται συχνά στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Στην παράσταση παίρνουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και η ηθοποιός Μαρία Σκουλά. Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν o Αφρικανός χορευτής και κρουστός Dauda Conteh και η ακτιβίστρια Click Ngwere.

 

Το Handmade είναι μία performance για το πώς ο άνθρωπος μέσα από τη φαντασία του και την αυθεντικότητά του μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους, να αλληλεπιδράσει και τέλος να παραγάγει τέχνη και κατ’ επέκταση πολιτισμό.

 

Η συνεύρεση και η ανταλλαγή ιδεών, η επιρροή της Αφρικανικής κουλτούρας, για παράδειγμα, πάνω στο δυτικό μοντέλο καταναλωτισμού, μπορεί να δώσει μία ιδέα για το πώς οι πολιτισμοί μπορούν να αλληλεπιδράσουν μέσα  από ανοίγματα που μόνο η τέχνη και η διαδικασία του «χειροποίητου» μπορούν να δώσουν.

 

Μέσα από μία παρέλαση ιδεών και ιδεολογημάτων η χορογραφία θέλει να προσεγγίσει την αυθεντικότητα που πηγάζει από τη χειροποίητη δημιουργία, η οποία μας επαναφέρει σε παραδοσιακές αξίες, ενισχύει την αίσθηση του «ανήκειν» και τη συνάντηση με τον «άλλον» εαυτό.

 

Μέσα από μια διαδικασία «πλεξίματος» δημιουργούμε ιστούς οι οποίοι σαν ένας σύγχρονος Μίτος της Αριάδνης θα μας οδηγήσουν σε νέες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας. - Βίκυ Βασιλοπούλου