Η Κουζίνα

Μια κουζίνα εστιατορίου γεμάτη ένταση είναι το σκηνικό στο οποίο διαδραματίζεται το έργο του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Arnold Wesker.

LIFOTEAM 3.10.2018 | 00:00

Το έργο του σημαντικού Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιώργου Νανούρη, στο θέατρο Αποθήκη.

 

Ο θίασος αποτελείται αποκλειστικά από πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς, ενώ το θέατρο θα διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης.

 

Η κουζίνα ενός εστιατορίου λειτουργεί ως μικρογραφία της κοινωνίας. Με τρόπο άγριο και ωμό αλλά και κάποιες φορές χιουμοριστικό ο Wesker καταπιάνεται με θέματα επίκαιρα όπως η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες, αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ' τη ζωή μας.

 

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1959, ως μονόπρακτο στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο, ενώ αργότερα (1961) ανέβηκε ως δίπρακτο και έγινε και κινηματογραφική ταινία. Έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Arnold Wesker είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς Άγγλους συγγραφείς. Πολυγραφότατος, με περισσότερα από 50 έργα στο ενεργητικό του, ξεχώριζε από τους υπόλοιπους γιατί στα έργα του οι ήρωες είναι χαρακτήρες της εργατικής τάξης. Ο ίδιος έλεγε «Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να δει μία όψη της ζωής που δεν την ξέρει και θέλω να τους μεταδώσω λίγο από τον ενθουσιασμό που νοιώθω γι' αυτήν την όψη της ζωής».

 

ΠΟΤΕ03/10/2018 - 17/02/2019
ΠΟΥΑΠΟΘΗΚΗ
ΣυγγραφέαςArnold Wesker
ΣκηνοθεσίαΓιώργος Νανούρης
ΠαίζουνΜαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδαύτη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΚοστούμια: Λάζαρος Τζοβάρας, Σκηνικό-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Οδηγός Θεάτρου