Μεγάλος διαγωνισμός

To LIFO.gr εξασφάλισε και κληρώνει 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου στις 18:00 και 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου στις 21:00.

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό στείλτε mail στο [email protected], με τίτλο «Master Class 18:00» ή «Master Class 21:00», μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 15:00. Στο κείμενο του mail γράψτε το ονοματεπώνυμο και το κινητό σας.

 

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail και θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους από το ταμείο της παράστασης, μισή ώρα πριν από την έναρξη.

 

Το θεατρικό έργο «Master Class» του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο που παρέδωσε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του '70, ανεβαίνει στο νέο «Μικρό Χορν».

 

Το Master Class γράφτηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995, με πρωταγωνίστρια τη Ζόι Κάλντγουελ, αρχικά στη Φιλαδέλφεια και μετά στο Μπρόντγουεϊ, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία (Βραβείο Tony, Βραβείο Drama Desk) και διαγράφοντας έκτοτε μια μακρά πορεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες που έλαμψαν στον κεντρικό ρόλο, ενσαρκώνοντας τη μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, ήταν η Φέι Ντάναγουεϊ, αλλά και η Φανί Αρντάν στο Παρίσι, σκηνοθετημένη από τον Ρομάν Πολάνσκι.

 

Στην Ελλάδα το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997-1998, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον ρόλο της Κάλλας.