Μαντάμα Μπαττερφλάι

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Πουτσίνι φωτίζει μουσικά την αντιπαράθεση των δύο πολιτισμών, του ιαπωνικού και του δυτικού-αμερικανικού

LIFOTEAM 31.5.2017 | 00:00

Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η Μαντάμα Μπαττερφλάι συγκινεί διαχρονικά και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η μεγαλειώδης παραγωγή, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα, επιστρέφει για πέντε μοναδικές παραστάσεις, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Η υπόθεση της όπερας αφορά το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από τη Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί στον Πίνκερτον, αλλά στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Πουτσίνι, η οποία σκιαγραφεί αριστοτεχνικά τον χαρακτήρα της Τσο-Τσο-Σαν, φωτίζει μουσικά την αντιπαράθεση των δύο πολιτισμών, του ιαπωνικού και του δυτικού-αμερικάνικου.

Στις πέντε παραστάσεις της δημοφιλέστατης Μπαττερφλάι, το κοινό θα απολαύσει σπουδαίους μονωδούς όπως τους Τσέλια Κοστέα, Στέφανο Σέκκο, Δημήτρη Πακσόγλου, Διονύση Σούρμπη κ.ά.

 

 
ΠΟΤΕ31/05/2017 - 07/06/2017
ΟΡΓΑΝΩΣΗΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΟΥΗΡΩΔΕΙΟ
ΣκηνοθεσίαΟύγκο ντε Άνα
ΧορογραφίαΛέντα Λογιοντίτσε
ΠαίζουνΤσέλια Κοστέα, Σάε Κιουνγκ Ριμ, Ελένα Κασσιάν, Ελένη Βουδουράκη, Στέφανο Σέκκο κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΜουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός, Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι, Σκηνικά-κοστούμια: Ούγκο ντε Άνα
Οδηγός Θεάτρου