Ο βασικός κορμός των παραστάσεων απαρτίζεται από τρία μέρη: τις παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves, τις ανεξάρτητες χορογραφικές Ελληνικές παραγωγές και τους νέους χορογράφους.


Κάθε χρόνο οι Έλληνες δημιουργοί έχουν το πρωταρχικό ρόλο στο festival ενώ ταυτόχρονα συνυπάρχουν σε μια κοινή πλατφόρμα με ξένους καλλιτέχνες , διαμορφώνοντας έτσι ένα ετερόκλητο αλλα και πολυπολιτισμικό 3ήμερο σύγχρονου χορού.

 

Φέτος το festival φιλοξενεί το έργο Collective loss of Memory, μια χορογραφία της ομάδας  RootLessRoot/ Λίντα Καπετανέα & Jozef Frucek σε συνεργασία με την Τσέχικη ομάδα χορού DOT 504. Μια χορογραφία που έχει αποσπάσει βραβείο καλύτερου έργου και βραβείο κοινού στην μεγαλύτερη πλατφόρμα χορού στην Τσεχία και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

Η Τζένη Αργυρίου φέρνει ξανά στην σκηνή τρεις αξιόλογους και έμπειρους ερμηνευτές όπως την Σταυρούλα Σιάμου, τον Ερμή Μαλκότση και την Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Λέξεις κλειδιά όπως Ήχος, Τροχιές, Όργανα, Άνθρωποι, Απόσταση, Συνωστισμός, Συγχρονισμός, Σιωπή καθορίζουν τον καμβά νέα της δουλειάς 'SOMATA 3'.


Η χορεύτρια Μάρθα Πασακοπούλου  πρωταγωνιστεί στο έργο  Τhe Wishing Well της χορογράφου Eva Recacha απο την Μ. Βρετανία και ξανά-θυμίζει την δροσιά ενός παιδιού που ονειρεύεται, ελπίζει, προσεύχεται και σταδιακά ενηλικιώνεται μέσα από ένα τελετουργικό χορευτικό ταξίδι!


Τρεις νέοι χορογράφοι , η Αναστασία Μπρουζιώτη, ο Στέφανος Μπίζας και η Μαργαρίτα Τρίκκα, με πολύ δραστήρια παρουσία στον χώρο του σύγχρονου χορού παρουσιάζουν 3 διαφορετικά ως προς την κινητική τους προσέγγιση ντουέτα.


Στηρίζοντας την δημιουργική διαδικασία, το festival δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες:  Μετά από το ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο με την Πατρίσια Απέργη νέοι δημιουργοί επιλέγονται να παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους με χορογραφίες διάρκειας έως 10'.
Επιλογές του ευρωπαϊκού δικτύου AEROWAVES:
(Τα έργα επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 20 καλύτερα από όλη την Ευρώπη)
Το ΒΟΚΚΟ από την Ολλανδία είναι μια δυναμική και  εκρηκτική παράσταση επηρεασμένη από την ασιατική κουλτούρα και τα  video animation.

Από την Γερμανία, το έργο LARA με την γοητευτική Mirjam Sögner, ένα σόλο «παγιδευμένο» στον ψηφιακό κόσμο.

Το Idiot-Syncracy από την Μεγάλη Βρετανία, ένα ντουέτο που παρόλο τον μινιμαλισμό του, είναι ένα έργο αυθεντικό, γεμάτο φαντασία και χιούμορ.