«Ο τυφλός εαυτός είναι ο εαυτός που τον βλέπουν όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς τους ίδιους». Και είναι τρομακτικός, «πιο τρομακτικός κι από το χάος». Ελλάδα, 2008. Το μεταίχμιο μιας εποχής, η αδιόρατη κρίση της ευημερίας και η εύθραυστη ισορροπία μιας κοινωνίας λίγο πριν την πτώση. Η Νίκη, μια φαινομενικά ευάλωτη νεαρή γυναίκα, προσπαθεί να δει τον εαυτό της κατά πρόσωπο και να αντιδράσει. Με αφορμή την απώλεια του άντρα της συγκρούεται με την πραγματικότητα του σαθρού και κυνικού συστήματος, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από το χρήμα, την εξουσία και τον καθωσπρεπισμό. Αρνείται την ήττα της αγάπης από το θάνατο κι αναζητά το δρόμο του θαύματος. Στέκεται στο φανάρι, «στειρωμένη και μελαγχολική», αλλά αποφασισμένη να ορθώσει το ανάστημά της στην κυριαρχία της ύλης. Θυσιάζοντας ακόμα και τον εαυτό της.

Η θεατρική σκηνή του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων παρουσιάζει στην τρίτη της παράσταση το έργο του Γ. Μαυριτσάκη «Το Τυφλό Σημείο», και εγκαινιάζει τη νέα της θεατρική στέγη στο χώρο του συλλόγου. Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. λειτουργεί ως φορέας καλλιτεχνικής, επιστημονικής και επαγγελματικής ενημέρωσης των μελών του και όχι μόνο. Έχει ως σταθερή επιδίωξη τη συνεχή και σε βάθος μελέτη της τέχνης του θεάτρου, τη διάδοση και καθιέρωση της θεατρολογίας ως επιστήμης, την ενεργοποίηση ενός νέου επιστημονικού δυναμικού στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και κατά συνέπεια την απορρόφησή του.

Η θεατρική ομάδα εντάσσεται στις δράσεις του συλλόγου και έχει στόχο την καλλιτεχνική δραστηριοποίηση και το ανέβασμα παραστάσεων.