Η παράσταση της τελείας είναι μια ιδέα με αφετηρία το ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς. Ένα σύγχρονο παραμύθι που με τις μεταφράσεις του έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έχει αποσπάσει σημαντικά εκδοτικά και παιδαγωγικά βραβεία.

Πρόκειται για την ιστορία της Λίας, ενός συνηθισμένου κοριτσιού που με λίγη ενθάρρυνση καταφέρνει να νικήσει τους φόβους της και να κατακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Όλα ξεκινούν όταν η δασκάλα της την προτρέπει να μην αφήσει το χαρτί της λευκό στο μάθημα της ζωγραφικής αλλά να κάνει κάτι ... "έστω μια τελεία!".

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και μια ομάδα συντελεστών συνθέτουν μια παράσταση για όποιον έχει φοβηθεί να εκφράσει τον εαυτό του, τη δημιουργικότητά του και τελικά τα όνειρά του.

Μια μουσική παράσταση με χιούμορ σουρεαλισμό και πρωτότυπες μελωδίες που χρησιμοποιεί νέα μέσα για να εξερευνήσει τη δημιουργική έκφραση και τις ανθρώπινες δυνατότητες. Η τελεία παρακινεί και υπενθυμίζει ότι η τόλμη και η αυθεντικότητα είναι όπλα που διαθέτει ο καθένας, αρκεί να μη φοβάται ν' αφήσει το σημάδι του και φυσικά να βάλει σ' αυτό την υπογραφή του.