Φέτος η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) παρουσιάζει το έργο της σε 2 εκδηλώσεις: το καθιερωμένο OpenStudio στην Αίθουσα BlackBox (χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχος) το διάστημα 7-17 Ιουνίου και το φεστιβάλ για το «Έτος Καβάφη» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στις 4 Ιουλίου (με την ομάδα της Hellenic Dance Company).

 

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών «Έτος ΚΑΒΑΦΗ»

4 Ιουλίου 2013

Η Hellenic Dance Company, η ομάδα χορού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, που λειτουργεί για περισσότερο από δώδεκα έτη και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με διάσημους χορογράφους, συμμετέχει στον εορτασμό του έτους Καβάφη.

Χορευτές της Σχολής, θα ερμηνεύσουν το μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, «Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματά των» στην παράσταση της 4ης Ιουλίου στο θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.

Η μουσική του συνθέτη που χορογραφείται για πρώτη φορά, θα αποδοθεί  από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, και σολίστ τη Φωτεινή Δάρρα. Καλλιτεχνική διεύθυνση Παυλίνα Βερέμη, σκηνοθεσία και δραματουργία Έρση Πήττα, χορογραφίες Πένυ Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Γουζέλη και PaulBlackman.

 

 

Ανοιχτό Στούντιο στο Blackbox της ΚΣΟΤ

7-17 Ιουνίου 2013

Όπως κάθε χρόνο, πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό, από τις 7 - 17 Ιουνίου, οι σπουδαστές και οι καθηγητές της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ) θα παρουσιάσουν χορογραφίες αλλά και demo των τεχνικών που διδάσκονται στα τρία έτη του προγράμματος σπουδών.

 

Οι σπονδυλωτές παραστάσεις που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου συνεχίζονται για ένατη χρονιά. Η καθιέρωσή τους σε ετήσια βάση οφείλεται στην ευτυχή σύμπραξη τριών παραγόντων: πολλών εξαιρετικών χορευτών, ενός επιτυχημένου προγράμματος και της επιθυμίας του κοινού να δει καλό χορό. Οι παραστάσεις θα φιλοξενούνται στον χώρο της Σχολής (Ομήρου 55), στην αίθουσα που ειδικά διαμορφώθηκε για παρόμοιες εκδηλώσεις (black box) με τη χορηγία του ιδρύματος Σ. Νιάρχου. Σκοπός είναι να διευρυνθεί το κοινό του χορού, να γίνει γνωστή η δουλειά που γίνεται στην ΚΣΟΤ παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες των καιρών, και να απολαύσουν όσοι προσέλθουν, τα ελπιδοφόρα βήματα των νεαρών χορευτών και μελλοντικών χορογράφων, λίγο πριν την είσοδό τους στον επαγγελματικό χώρο.  

 

Η βραδιά θα περιέχει σύντομα δείγματα (demo) των τεχνικών σύγχρονου χορού που διδάσκονται στη Σχολή, την νέα χορογραφία του Tono Lachky,

καθώς και ρεπερτόριο από το έργο της Μάρθα Γκράχαμ Temptations of the Moon.

 

ANTON LACHKY

Γεννημένος το 1982, ο Anton ξεκίνησε το χορό στην ηλικία των 5 χρόνων κάνοντας μαθήματα  στη folk dance company Maly Vtácnik. Συνέχισε τις σπουδές του J.L.Bellu Conservatory στην Banská Bystrica, όπου συνεργάστηκε με φίλους (Les SlovaKs) και συμμετείχε στο M.A.P.A. (Moving Academy for Performing Arts).
Από εκεί πήγε για εκπαίδευση το 2001 στο Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα και συνέχισε στο P.A.R.T.S., υπό την καθοδήγηση της A.Teresa de Keersmeaker, στο Βέλγιο.

 

Ο Anton έγινε μέλος της Akram Khan Company το Μάρτιο του 2004 και για τα 2 επόμενα χρόνια έκανε διεθνή περιοδεία με την παράσταση “MA” σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

 

Ως χορογράφος, ο Anton Lachky έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει αρκετά διαφορετικά έργα. Κάποια από τα πιο γνωστά του είναι τα: "Twice Read", "Softandhard" για το Θέατρο του Ελσίνκι, "Heaven is the place" για την Πράγα , "Perfect Day To Dream" – με την Iceland Dance Company, "Kids in a play" για το Ζάγκρεμπ, "Mind a Gap" με τη δική του ομάδα, την Anton Lachky Company. 


Ως καθηγητής, είναι προσκεκλημένος σε θέατρα και ομάδες χορού από όλον τον κόσμο (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κόστα Ρίκα, Φινλανδία, Ουγγαρία και Ελλάδα.

 

Ο Anton Lachky είναι συνιδρυτής της Les SlovaKs Dance Collective. Δημιούργησαν τα έργα "Opening Night" (Οκτώβριος του 2007)  "Journey Home" (Νοέμβριος 2009), "Les SlovaKs - The Concert" (2010) και "Fragments" (2012). Από το 2007 οι Les SlovaKs κάνουν παραστάσεις και περιοδεύουν σε Ευρώπη, Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερική.

 

Το Νοέμβριο του 2012 ο Anton ξεκίνησε τη δική του ομάδα «Anton Lachky company», η οποία με έδρα τις Βρυξέλλες παρουσίασε την πρώτη της παραγωγή "Mind a Gap".