Είστε όλοι σας καθάρματα. Η παράσταση της ομάδας Angelus Novus, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη στο θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ: 210-6460.748) από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012,μας συστήνει την ρηξικέλευθη γραφή του σημαντικού σύγχρονου αργεντινού συγγραφέα, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Rodrigo Garcia (Ροντρίγκο Γκαρσία).

Τίτλος προκλητικός για ένα κείμενο που δεν είναι λιγότερο προκλητικό, αλλά επίσης που δεν είναι μόνον αυτό: μέσα από θραύσματα γεγονότων που μεταφέρουν μια πολύ συχνά ωμή πραγματικότητα, μονολογικές αφηγήσεις ημερολογιακού χαρακτήρα με μεταπηδήσεις σε χώρο και χρόνο, διάσπαρτες γενικευτικές σκέψεις και μια γλώσσα τολμηρή και ελευθεριάζουσα, αναδεικνύεται ένας ανατρεπτικός συγγραφέας, ένας αμφισβητίας με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, με καυστικό χιούμορ και οξυδερκή ματιά, ένας αγανακτισμένος άνθρωπος, και κυρίως ένας μεγάλος ποιητής φιλόσοφος, τρυφερός και ευαίσθητος.

 

Το έργο παρουσιάστηκε από την ομάδα Angelus Novusτον περασμένο χειμώνα στο Θέατρο Όρα στη Θεσσαλονίκη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.