Το Αthener Schule είναι ένα μοναδικό, χαρούμενο, δραστήριο, ζωντανό σχολείο που ανήκει στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς του και μετράει σήμερα ήδη 45 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας. Ένα σχολείο που ενθαρρύνει τη φιλομάθεια και τη συνεργασία, με την επιτυχία του να στηρίζεται στο θερμό, οικογενειακό κλίμα που το χαρακτηρίζει, μέσα στο οποίο το κάθε παιδί έχει αδιάκοπη φροντίδα και προσοχή.

Αthener Schule

 

Ένα σχολείο με καρδιά

Το Athener Schule είναι ένα σχολείο πολύγλωσσο, όπου η εκμάθηση των Γερμανικών ξεκινά από το προνήπιο και οι δραστηριότητες γίνονται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Γερμανικά. Ισχυρά προσανατολισμένο στη διαπολιτισμική παιδεία με ανοιχτούς ορίζοντες, και στην εξατομικευμένη διδασκαλία με βάση την προσωπικότητα του κάθε μαθητή, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους εκπαίδευσης, ενώ από το προνήπιο παρούσα είναι ήδη και η Αγγλική γλώσσα.

 

Επίσης είναι ένα σχολείο μη κερδοσκοπικό. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ίδιους τους γονείς και τα έσοδα στο σύνολο τους επενδύονται στο Σχολείο. Η διοίκηση του Σχολείου επιλέγεται από τους γονείς και συνεργάζεται στενά με το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό.

 

Αλλά πάνω απ' όλα ήταν και παραμένει ένα μικρό οικογενειακό σχολείο, με ολιγομελείς τάξεις έως 20 παιδιών , μικρό συνολικό αριθμό μαθητών και περιορισμένο αριθμό εισακτέων ανά έτος, ώστε να διατηρείται ο οικογενειακός του χαρακτήρας, όπου όλοι γνωρίζονται με όλους και τα παιδιά βιώνουν στο σχολείο ευτυχία και ασφάλεια.

 

Αthener Schule

 

Εκπαιδευτικές αρχές

Το Athener Schule δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μάθηση μέσα από την έρευνα, στη δημιουργική ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού, στη συνεργατικότητα και στην κοινωνικοποίηση.

 

Οι εκπαιδευτικές αρχές συνοψίζονται στα εξής και τηρούνται με συνέπεια:

  • Διδασκαλία προσαρμοσμένη στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή.
  • Σεβασμός στην μοναδικότητα κάθε παιδιού.
  • Εφαρμογή πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διδακτικών μεθόδων.
  • Ενίσχυση της ομαδικής εργασίας.
  • Ενθάρρυνση σχέσεων μεταξύ μαθητών διαφορετικών τάξεων.
  • Συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών για την επίτευξη εκπαιδευτικής συνέχειας από τάξη σε τάξη.
  • Συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
  • Ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών . Άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.
  • Καθολική συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου (εκπαιδευτικές, αθλητικές, κοινωνικές) με γνώμονα την αρμονική σχέση σχολείου - κοινωνίας.
  • Συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών για την επίτευξη κοινών στόχων.

 

Η Γερμανική Γλώσσα

Η διδασκαλία των Γερμανικών γίνεται καθημερινά από το προνήπιο έως την ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σε ολιγομελή τμήματα.

 

Στόχος είναι η κατάκτηση της γερμανικής γλώσσας και η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με γρήγορο και φυσικό τρόπο με την γλώσσα.

 

Για την επίτευξη του στόχου αυτού θέτει σε λειτουργία τους παρακάτω μηχανισμούς:

  • Σύγχρονοι μέθοδοι διδασκαλίας
  • Πλούσιο εποπτικό και συγγραφικό υλικό
  • Δράσεις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών.
  • Από τη σχολική χρονιά  2012 – 2013 το σχολείο εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα CLIL / DFU που αφορά στη συνδυασμένη εκμάθηση γνωστικού αντικειμένου και γερμανικής γλώσσας. Τα παιδιά από την Γ’ Δημοτικού και  ανάλογα με την τάξη, διδάσκονται Μελέτη Περιβάλλοντος, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ιστορία και στα Γερμανικά (επιπλέον της προβλεπόμενης από το Υπουργείο ύλης), από γερμανόφωνους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους, να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Η γλώσσα γίνεται το μέσον για την κατανόηση και εκμάθηση ενός γνωστικού αντικειμένου.

 

Αthener Schule

 

Open Day 25/11

Το Athener Schule ανοίγει τις πόρτες του και διοργανώνει Open Day το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00-14:00 στις εγκαταστάσεις μας, 25ης Μαρτίου & Δ. Βερνάρδου 9 στα Βριλήσσια.

 

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο από κοντά, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς μας.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν παρουσιάσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, ενώ παράλληλα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε παιδικά εργαστήρια.

 

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων

Δημοτικό: 11:00 – 11:30 & 13:00 – 13:30

Νηπιαγωγείο: 12:00 – 12:30 & 13:30 – 14:00

 

Παιδικά Εργαστήρια

11:00 – 12:00 Ανάγνωση παραμυθιού με θέμα το Φθινόπωρο & κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά

12:00 – 14:00  Κατασκευές χειροτεχνίας

 

Πληροφορίες

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου & Δ. Βερνάρδου 9, 152 35 Βριλήσσια

Τηλέφωνο: 210 6820566

E-mail: [email protected]

Website: www.athenerschule.gr

Οδηγός Παιδιού