Ο βραβευμένος συγγραφέας Μάκης Τσίτας έγραψε ένα βιβλίο για παιδιά

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο φέρει τον τίτλο, "Η Δώρα και ο γάτος που τον έλεγαν Οδυσσέα".

The LiFO team, 21.2.2020 | 07:55

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου με (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Μάκη Τσίτα με τίτλο "Η Δώρα και ο γάτος που τον έλεγαν Οδυσσέα", μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. 

 

Πρόκειται για ένα τρυφερό και απολαυστικό βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση, για παιδιά ηλικίας 2-6 ετών, το οποίο εξιστορεί την εμπειρία της νεαρής Δώρας με το πρώτο κατοικίδιο της.

 

Συγκεκριμένα η έξυπνη και αστεία ηρωίδα του Μάκη Τσίτα αποκτά ένα γατάκι, δώρο των γονιών της από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. Ο γάτος της Οδυσσέας πρόκειται να φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα της, δείχνοντάς ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου απαιτεί πολλή φροντίδα, αφοσίωση και αγάπη.

 

Ο βραβευμένος συγγραφέας Μάκης Τσίτας έγραψε ένα βιβλίο για παιδιά
Μάκης Τσίτας

 

Το βιβλίο σκοπό έχει να παρακινήσει παιδιά και γονείς να το διαβάσουν διασκεδάζοντας αλλά και ευαισθητοποιώντας, καλλιεργώντας τόσο αισθήματα φιλοζωίας αλλά και ενημερώνοντας για τις πιθανές ανάγκες και την ευθύνη υιοθέτησης ενός μικρού ζώου. 

 

Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας έχει γράψει λογοτεχνικά κείμενά που έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες μια και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

 

Έχει εκδώσει 24 βιβλία για παιδιά και 4 για ενήλικες, ενώ το μυθιστόρημά του "Μάρτυς μου ο Θεός", το οποίο κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες, έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 και τιμήθηκε από τους Δήμους Αθηναίων, Πέλλας, Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οδηγός Παιδιού