Μία Νύχτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια 

Κολοκύθες, κεράσματα και... φαντάσματα σε περιμένουν μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου την παραμονή του Halloween. Αντέχεις;

The LiFO team, 19.10.2021 | 12:08

Τι γυρεύουν οι νυχτερίδες στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Πώς βρέθηκαν οι κολοκύθες στους Παλαιούς Φούρνους; Μίλησε κανείς για κεράσματα και… φαντάσματα; Φέτος, ετοιμάσου για την πιο τρομακτική νυχτερινή εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων! Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου διοργανώνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 «Μία Νύχτα στο Μουσείο», με συναρπαστικές δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 17.00 έως τις 22.00, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μία διασκεδαστική και άκρως…spooky νύχτα μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως και ενέργεια στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από 130 χρόνια!

 

Μεταμφιέσου σε κάτι πολύ «τρομακτικό» κι έλα στο μουσείο. Εκεί, θα σε περιμένει ένα ξεχωριστό παιχνίδι μυστηρίου και γρίφων, το escape game Gas Mystery, που έρχεται σε μία… πιο Halloween εκδοχή για να προσφέρει μία απίθανη εμπειρία απόδρασης! Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο, και καλεί μικρούς και μεγάλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν μία ειδική ομάδα επιστημόνων και να εκπληρώσουν μία σημαντική αποστολή:να σώσουν την Αθήνα από μία μεγάλη οικολογική καταστροφή! Θα τα καταφέρουν πριν τους καταλάβουν οι εργάτες του εργοστασίου; Ο χρόνος μετρά αντίστροφα... 

 

Έχει κι άλλο; Μα και βέβαια αφού ακολουθεί το πιο «σκοτεινό» κυνήγι θησαυρού στα λιγότερο φωτισμένα κτίρια του εργοστασίου, με εργαλεία έναν χάρτη, έναν φακό, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία! Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες και «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του παλιού εργοστάσιου μέσα από το παιχνίδι και το μυστήριο.

 

Σειρά έχει το διάλειμμα για νόστιμα σνακ με «γεύση» Halloween! Παίρνουμε δύναμη κι ενέργεια για ένα… φοβερό και τρομερό εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας. Με έμπνευση τις ιστορίες τρόμου, τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά μέσα από κατασκευές, δίνουν ζωή και φως στις δικές τους κολοκύθες με ανακυκλώσιμα αλλά και τα πιο παράξενα υλικά!

 

H βραδιά τελειώνει με μουσική και χορό! Αν η κοιλιά ήταν ένα κρουστό όργανο, τι ήχο θα έκανε; Τι ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν τα δάκτυλά μας; Τα παιδιά με τις οικογένειές τους φτιάχνουν παράξενους ήχους και τρομακτικά μουσικά μοτίβα με όλα τα μέρη του σώματός τους, συντονίζονται ρυθμικά, επικοινωνούν καλύτερα και ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της μουσικής του σώματος!

 

Για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών

 

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 – Απαραίτητη κράτηση

Οδηγός Παιδιού