Μια μουσική παράσταση σκιών και ρεμπέτικων για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής

Ο γνωστός σκιοπαίχτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρέλλας διοργανώνει ένα μουσικό παιχνίδι σκιών για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής.

The LiFO team, 7.2.2020 | 19:46

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και σκιοπαίχτη Ηλία Καρέλλα, διοργανώνουν την ολοκαίνουργια παραγωγή, «Avanti μαέστρο...ρεμπέτικα» για όλη την οικογένεια, η οποία χαρακτηρίζεται ως ένα μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας. 

 

Την μουσική παράσταση έκπληξη θα ηγηθεί ο πιο γνήσιος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού Αγάθωνας, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου, με θέμα την συνομιλία του Καραγκιόζη με τους Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Νίνου, Τσιτσάνη, Εσκενάζυ και Παπαϊωάννου, οι οποίοι και διηγούνται στιγμιότυπα και γεγονότα από την ζωή και την καριέρα τους. 

 

Η οργάνωση της εν λόγω μουσικοθεατρικής παράστασης σκιών, σκοπό έχει την εξερεύνηση ενός μελωδικού οδοιπορικού με θέμα την ζωή των μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής σκηνής, σε συνδυασμό με τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη. 

 

Το μουσικοθεατρικό ταξίδι της παράστασης θα περιλαμβάνει τραγούδια σταθμούς όπως η«Φραγκοσυριανή» , τα «Καβουράκια», το «Καροτσέρη τράβα» και το «Μινόρε της αυγής», συνδυαστικά με ζωντανή ορχήστρα και γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιών. 

 

Συμμετέχουν οι: Ηλίας Καρελλάς (ερμηνεία Θεάτρου σκιών), Αγάθωνας (φωνή και μπουζούκι), Κατερίνα Τσιρίδου (φωνή και μπαγλαμάς), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα), Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι, φωνή), Δήμητρα Κώνστα (χειρισμός φιγούρας), Νικόλας Τζιβελέκης (χειρισμός φιγούρας).

 

Συμπαραγωγή: Θίασος Σκιών Καρελλά – Τέχνης Πολιτεία – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Χώρος: Παιδική Σκηνή Β' Φουαγιέ Ισογείου, Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης: 19 & 26 Φεβρουαρίου, 4 & 11 Μαρτίου 2020/21:00, Προπώληση από: 29 Ιανουαρίου 2020, Τιμές: Γενική είσοδος: € 12.

Οδηγός Παιδιού