Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Δυο διαφορετικές δημιουργικές δράσεις, για παιδιά από 5 έως 12 ετών, ξεκινούν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

The LiFO team, 8.11.2021 | 15:56

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

 

Εκτός από το πολύ επιτυχημένο και δημοφιλές εργαστήριο Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! για παιδιά 5-6 ετών, που θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:30-12:00, το Ίδρυμα εγκαινιάζει μια νέα δράση, το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!,  ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κυβισμού για παιδιά 7-9 και 9-12 ετών, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 10:30-12:00 και 12:30-14:00 αντίστοιχα.

 

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου!

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

 

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τις δικές τους μαγικές κατασκευές, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη. Χρησιμοποιώντας το χαρτί ως βασικό υλικό, του δίνουν νέα μορφή και σχήμα και φτιάχνουν τα δικά τους τρισδιάστατα αφαιρετικά κολλάζ.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μπορέσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την τέχνη.

 

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα χαρτιά τα οποία δεν είναι πια χρήσιμα και να τα αξιοποιήσουν στις κατασκευές τους.

 

Για παιδιά 5-6 ετών: Κάθε Σάββατο | 10:30-12:00

Αριθμός συμμετοχών: έως 12 παιδιά

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

 

Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!

Τι είναι ο κυβισμός; Πώς νιώθετε όταν βλέπετε ένα έργο του Picasso; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κολλάζ αντλώντας έμπνευση από τον κυβισμό;

 

Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 5-6 και 7-9 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη PabloPicasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

 

Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόκουτες, odule χαρτόνια, ρολά κουζίνας και καπάκια, πειραματίζονται με την τεχνική του κολλάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.

 

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό της επιλογής τους και να προσπαθήσουν να το εντάξουν στην κατασκευή τους.

 

Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Κάθε Κυριακή │10:30-12:00
 

Τμήμα για παιδιά 9-12 ετών: Κάθε Κυριακή │12:30-14:00

Αριθμός συμμετοχών: έως 12 παιδιά

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
 

Πληροφορίες: 210 0102156

Οδηγός Παιδιού