The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s και 90s

Το μαγαζί που εμπνεύστηκε από το Stranger Things θα σε κάνει να αισθανθείς ξανά παιδί.

The LiFO team, 9.7.2021 | 14:31

ADVERTORIAL

Ένα κλειστό για 12 χρόνια, κλαμπ στη Λεπενιώτου μεταμορφώθηκε στο πιο «ανάποδο» μαγαζί της Αθήνας και σε έναν cult παιδότοπο για μεγάλους που δε θέλουν να μεγαλώσουν ακόμα.
 

Το μέρος που λατρεύει η φυλή των νοσταλγών, ζει στον αστερισμό της αθωότητας και της πληθωρικότητας των 80s-90s, τότε που νόμιζες πως όλα μένουν να ανακαλυφθούν.

 

Αν επισκεφτείς το The Upside Down, δεν υπάρχει γυρισμός. Τα pixels στους τοίχους, ο sky light ουρανός, τα πουκάμισα της Eleven σε ταπετσαρία, η μαγική αυλή και τα neon τραπεζάκια είναι η εμπειρία που έψαχνες να ανακαλύψεις στην ψαγμένη Αθήνα.

 

The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s & 90s

 

Στο The Upside Down σε κερνάνε αμερικάνικη κουλτούρα με το κουτάλι. Σε οργιώδεις ποσότητες που σε προκαλούν να τις καταναλώσεις, θα βρεις τα πιο περίεργα, διαστημικά γλυκά, american cakes, milkshakes με ονόματα pop & rock τραγουδιστών, βάφλες και εξωγήινα παγωτά. Και η απόλαυση δε σταματάει εδώ. Όταν η ζαχαροπλαστική μπλέκεται στα πόδια του bartender, τότε στον ουρανίσκο σου «σκάνε» bubbles από φρούτα του πάθους για να γλυκάνουν τη βότκα σου.

 

The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s & 90s

 

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία βέβαια, αφού από πίσω βρίσκεται ο νέος επιχειρηματίας Σπύρος Μητσίδης που ο μπαμπάς του ήταν ζαχαροπλάστης. Ο ίδιος, με σπουδές ετών και εμπειρία εκτός συνόρων στην πατρίδα του παγωτού, την Ιταλία, και στο Στρασβούργο, με συστατικά τον πληθωρικό του χαρακτήρα, τη φαντασία και την ανάγκη για διαφορετικότητα, δημιούργησε το The Upside Down πριν 10 μήνες, την 11η Σεπτεμβρίου.

 

The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s & 90s

 

Με φανερή αγάπη στους συμβολισμούς, το όραμά του ήταν ένα νοσταλγικό μαγαζί ως ψυχολογικό αντίβαρο, αλλά και πηγή έμπνευσης σε καιρούς χαλεπούς. Στόχος του να ξεσηκώσει τους ενήλικες πιτσιρικάδες ενάντια στην κυριλοποίηση και να τους προσφέρει την ανέμελη εμπειρία των mall στα 90’s, συνδυάζοντας τρία μαγαζιά σε ένα.

 

The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s & 90s

 

Στην είσοδο του μαγαζιού θα συναντήσεις τη μπάρα με τα cocktails και θα κάτσεις στα neon τραπεζάκια για να απολαύσεις το Tequillin’ me Softly (τεκίλα, ιβίσκος, λαϊμ, ανανάς). Προχωρώντας στο εσωτερικό θα ζήσεις την εμπειρία του παγωτατζίδικου, της γρανίτας και των pancakes με ονόματα από video games των 80s (zelda, donkey kong κ.α.), αλλά και της διάσημης κρέπας μακαρόνι, ενώ πίσω, στην όμορφη αυλή της οδού Λουκά Νίκα θα απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σου, παρατηρώντας ένα από τα ομορφότερα graffiti της περιοχής του Έλληνα καλλιτέχνη STMS (το σημείο είναι meeting point γκραφιτάδων και street artists).

 

The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s και 90s

 

Αν είσαι παιχνιδιάρης, πήγαινε τα Σαββατοκύριακα. Την Παρασκευή το μαγαζί σε βάζει σε gaming mode «ο χαμένος τα παίρνει όλα», αφού κάθε φορά που χάνεις στα επιτραπέζια τυχερά παιχνίδια, πρέπει να πιείς από την κανάτα με τα σφηνάκια.

 

Το Σάββατο θα ζήσεις την εμπειρία των Fish Balls. Θα βουτήξεις στη μεγάλη σαμπανιέρα με αλκοόλ και θα ψαρέψεις με το καλαμάκι σου όσο περισσότερο ποτό μπορείς, ενώ στα δυο cocktail σε κερνούν άλλο ένα δώρο (Η προσφορά ισχύει καθημερινά και στο delivery).

 

The Upside Down: Cult διασκέδαση από τα 80’s & 90s

 

Την Κυριακή θα περάσεις μια σκληρή, αλλά γλυκιά δοκιμασία, αφού θα γευτείς βαφλάκια, κρέπες, γλυκό και παγωτό -όλα σε ένα- και αν καταφέρεις να το φας μόνος σου, το μαγαζί στο κερνάει.

 

*Στις 9 του μήνα το The Upside Down σε συνεργασία με τη σελίδα “Νοσταλγοί 80s-90s” διοργανώνει βραδιά retro gaming με συλλεκτικά κομμάτια από το "Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής”, 80s μουσική και vintage toys από το “Παιχνιδοδρόμιο”.

 

The Upside Down

Λεπενιώτου 14, Ψυρρή

Τηλ: 210 3310509

www.facebook.com/theupsidedown.athens/

Οδηγός Διασκέδαση