Τι θα έχει φέτος το 7ο Wood Water Wild Festival;

Ένα εξαιρετικό φυσιολατρικό φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο

Newsroom 11.6.2015 | 12:50

 

 

Το 7ο  Wood Water Wild Festival  που ξεκινάει αυτό το Σάββατο 13 και και την Κυριακή 14 Ιουνίου θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν μια άγνωστη πτυχή της Παλαιάς Καβάλας. Γίνεται 15 χλμ. δυτικά της πόλης και με κατεύθυνση προς τη Δράμα. 

 

Το φεστιβάλ γίνεται εδώ και 7 χρόνια στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας (Νερόμυλος), ένα ειδυλλιακό μικρό κομμάτι παρθένας φύσης 2,5χλμ μέσα στο βουνό. Εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι του, το φεστιβάλ λόγω της τοποθεσίας του, ευαισθητοποιεί τον κόσμο για το περιβάλλον και είναι ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης και του αθλητισμού.

 

Τι θα έχει φέτος το 7ο Wood Water Wild Festival;

 

Για δυο ημέρες και νύχτες ένας πανέμορφα διαμορφωμένος χώρος εκδηλώσεων στον αναστηλωμένο νερόμυλο του μονοπατιού θα φιλοξενήσει  περισσότερες από 30 δραστηριότητες. Η συμμετοχή στις οποίες είναι δωρεάν.

 

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου Γιάννης Προμούσας είπε ότι κύριος σκοπός του φεστιβάλ ότι είναι να βγάλουν τους ανθρώπους από τα σπίτια και τις οθόνες τους:

 

Τι θα έχει φέτος το 7ο Wood Water Wild Festival;

  

«Στοχεύουμε», σημείωσε, «στην ανάπτυξη δράσεων που δίνουν τα ερεθίσματα και περνάν μηνύματα, που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τη φύση, τη μουσική και τον αθλητισμό. Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάζεται να δουλέψουν εθελοντικά πολλούς μήνες πριν αρκετά άτομα. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, κρατώντας σταθερό και αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του φεστιβάλ. Δυναμώσαμε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες. Όλες οι συναυλίες θα είναι δωρεάν, ενώ έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις για τα παιδιά, με εργαστήρια και βιωματικές εμπειρίες, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα που θα περνάνε κοινωνικά μηνύματα στους επισκέπτες».

 

Τι θα έχει φέτος το 7ο Wood Water Wild Festival;

 

Το φεστιβάλ φέτος χωρίζεται σε τρεις ενότητες, στις δράσεις, τους αγώνες και το συναυλιακό κομμάτι

 

 «Όσοι επισκέπτες έρθουν», είπε η Αιμιλία Θεοδωρούδη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, «θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να επιλέξουν μια πληθώρα δράσεων, όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση, ο διαγωνισμός φωτογραφίας, παραδοσιακά παιχνίδια. Επίσης έχουμε μια προσθήκη στις δράσεις, την επίδειξη αλεξιπτώτου πλαγιάς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Καβάλα, καθώς και επίδειξη αερομοντελισμού».

 

Ο ορεινός αγώνας δρόμου «Ο Δρόμος του Νερού», μια διαδρομή 19 χλμ., θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής (14/6), με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό στην Παλιά Καβάλα. Ακόμη, υπάρχει ο αγώνας mountain bike, μήκους 30 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Παλιάς Καβάλας, αλλά και ο αγώνας κωπηλασίας.

 

Τι θα έχει φέτος το 7ο Wood Water Wild Festival;

 

Περισσότερες πληροφορίες: 

 

www.woodwaterwild.gr

 

 

Τι είναι το περιβαλλοντικό μονοπάτι

 

Πρόκειται για ένα μονοπάτι συνολικού μήκους 2,5 περίπου χιλιομέτρων η κατασκευή – διάνοιξη του οποίου ξεκίνησε την Άνοιξη του 2006 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2007, με πρωτοβουλία του τότε Δήμου Φιλίππων, στο πλαίσιο του προγράμματος Leader+. Το ρέμα που διατρέχει παράλληλα με το μονοπάτι έχει πεντακάθαρο τρεχούμενο νερό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς και ψάρια του γλυκού νερού. Στη διάρκεια της διαδρομής, ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει έναν υπέροχο καταρράκτη, έναν αναστηλωμένο νερόμυλο, ένα εγκαταλειμμένο λατομείο, καθώς και να έρθει σ’ επαφή με την πλούσια χλωρίδα της περιοχής ενώ έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι ανάπαυσης των επισκεπτών.