Το Studio 54 και το Studio 24 τα χωρίζουν 3 δεκάδες, κάποιες δεκαετίες και μια αρκετά μεγάλη γεωγραφική απόσταση. Παρ' όλα αυτά, το κλαμπ που βρίσκεται στον Κεραμεικό σού θυμίζει την αυθεντικότητα αλλά και όλη την progressive φιλοσοφία του θρυλικού studio της Νέας Υόρκης και όσοι έχουν ψαχτεί λίγο περισσότερο στην παγκόσμια ιστορία του clubbing εδώ θα νιώσουν και τις επιρροές του CBGB και του Hashienta.


Γιατί από τον Δεκέμβρη του 2015, που έκανε την εμφάνισή του σε μία από τις πιο «νυχτερινές» περιοχές της Αθήνας, το Studio 24 κατάφερε να φέρει τη λογική του independent nightlife στο κέντρο της πόλης. Οι χιπ χοπ και trap ήχοι της Παρασκευής και ο συνδυασμός των RnB, ποπ και party anthems του Σαββάτου γίνονται βάση του μουσικού του χαρακτήρα, που ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν απευθύνεται στον μέσο clubber, γιατί ξεφεύγει απ' οτιδήποτε mainstream και μάλιστα αυθόρμητα, αφού όλο το concept συνοψίζεται στον χαρακτηρισμό «new school disco» ή, για να το πούμε αλλιώς, στο σημείο που πεθαίνει η disco και γεννιέται το club το αποτέλεσμα είναι ένα μαγαζί σαν το Studio 24. Εξάλλου, η διακόσμηση και το creative direction που έχουν αναλάβει ο Αριστοτέλης Καρανάνος και η Αλεξάνδρα Σιαφκού αναδεικνύουν αυτή την ιδέα, προτείνοντας μια φρέσκια ματιά στη Νέα Υόρκη του 1970.

 

Studio 24: independent nightlife στο κέντρο της πόλης


Από κει μέχρι τη σημερινή Αθήνα, η απόσταση γεφυρώνεται μέσα από τις μουσικές νύχτες που κρατάνε μέχρι το πρωί, στις οποίες μπορείς απλώς να είσαι ο εαυτός σου, χορεύοντας και περνώντας καλά. Κάθε Σάββατο θα πετύχεις το resident event Episode, με τους Display, Robin και March στα decks να μπλεντάρουν μουσικές τύπου party anthems, ενώ κάθε Παρασκευή το Athens Ghetto είναι ένα μοναδικό rap party με τους March, MNDL, Tony M, Grandbois και Miss Foxy στα decks.


Το Studio 24 δεν αποτελεί μόνο meeting point των ψαγμένων clubbers αλλά βρίσκεται και πίσω από μια σειρά εξωτερικών παραγωγών, όπως η διοργάνωση events μεγάλων brands (όπως η Αdidas και η Napapijri) αλλά και events με νέα ταλέντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου συμμετέχουν σημαντικοί καλλιτέχνες.


Το urban street style και το classy nightlife συνδυάζονται με έναν τρόπο εντελώς μοναδικό, όπως εντελώς μοναδικό είναι το Studio 24 που καταφέρνει να κάνει τέχνη τη νυχτερινή διασκέδαση. Κι αυτό από μόνο του είναι αρκετά καλός λόγος για να αρχίσεις να χορεύεις!

 

Studio 24: independent nightlife στο κέντρο της πόλης

 

Studio 24: independent nightlife στο κέντρο της πόλης
 


Studio 24, Δεκελέων 26, Κεραμεικός, 6978 878741, FΒ: babydisco24, Instagram: babydisco24

 

Φωτογραφίες akim και Άγγελος Οζνε

Οδηγός Διασκέδαση