Στην Πάτρα για σπουδές

Φοιτητική ζωή σε ρυθμούς indie pop

Newsroom 17.11.2015 | 11:25

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς την Πάτρα. Το λιμάνι, το Καρναβάλι και ο περίφημος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα είναι κάποιοι από αυτούς. Υπάρχει όμως κι ένα λόγος για να μείνεις εκεί: η φοιτητική ζωή. Ακόμα και για λίγο να βρεθείς στην πόλη αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι πρόκειται για μια πολύ ζωντανή φοιτητούπολη που σε μεγάλο βαθμό είναι δομημένη γύρω από αυτό το πλεονέκτημα: την Πανεπιστημιούπολη και τα ΤΕΙ.

 

Μιλήσαμε με δύο φοιτήτριες που μπορούν καλύτερα απ’ όλους να μας περιγράψουν πως ακριβώς είναι η ζωή ενός φοιτητή σε αυτή την πόλη. Η Βίκυ είναι στο δεύτερο έτος της Αρχιτεκτονικής και η Σταματία είναι πρωτοετής στο Μαθηματικό.

 

Βίκυ και Σταματία πείτε μου από πού είστε.

Β. Εγώ είμαι από την Σπάρτη.

Σ. Κι εγώ από την Αθήνα.

 

Πώς σας φαίνεται η Πάτρα;

Β. Νομίζω ότι είναι η τέλεια πόλη για να είσαι φοιτητής. Όλα βρίσκονται πολύ κοντά γιατί είναι μικρή πόλη αλλά έχει και μια κοσμικότητα που, ας πούμε στην Σπάρτη, δεν υπάρχει. Γενικά είναι πολύ φιλική σε όλα και εύκολη στο να προσαρμοστείς.

Σ. Εγώ συνηθισμένη από την Αθήνα έπαθα σοκ με το γεγονός ότι δεν έτρωγα πια χρόνο στις μετακινήσεις. Η Πανεπιστημιούπολη είναι καλά οργανωμένη και η πόλη νομίζω ότι απλά είναι φτιαγμένη για τους φοιτητές.

 

Στην Πάτρα για σπουδές

 

Είναι γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο της Πάτρας είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Η ζωή μετά τη σχολή πώς είναι;

Β. Κοίτα, μετά τη σχολή υπάρχουν πολλές επιλογές. Μπορείς να πας στο Ρίο που βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο και είναι πολύ ωραία και ήσυχα για καφέ. Συνήθως πηγαίνουμε εκεί όταν πρέπει να μιλήσουμε για κάποια εργασία. Και μετά είναι το κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν άπειρες επιλογές. Εμείς έχουμε κάνει διάφορα στέκια ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη διάθεση.

Σ. Εγώ κινούμαι κυρίως στο κέντρο γιατί μένω και κεντρικά. Ακόμα τώρα μαθαίνω τα μαγαζιά, οπότε δεν μπορώ να σου μιλήσω για στέκια αλλά μπορώ να σου πω ότι είναι όλα προσεγμένα. Υπάρχουν και μέρη όπου μπορείς να πας να διαβάσεις. Δηλαδή καφέ – αναγνωστήρια.

 

Στην Πάτρα για σπουδές

 

Φαντάζομαι ότι δεν πηγαίνετε μόνο σε αυτά...

Β. Ε όχι βέβαια... Τώρα προσπαθούμε να το παίξουμε καλές φοιτήτριες γιατί θα το διαβάσουν και οι γονείς... (γέλια)

 

Ωραία! Πείτε μου λοιπόν για την άλλη πλευρά, αυτή της διασκέδασης.

Σ. Βασικά αυτή η πόλη έχει μεγάλη σχέση με τη μουσική που μας αρέσει. Υπάρχουν μπάντες indie pop και rock που κάνουν διάφορα live. Υπάρχουν μαγαζιά που είναι ακριβώς στο δικό μας στιλ, εννοώ λίγο πιο alternative. Οπότε δεν είναι ότι μπορείς να διασκεδάσεις απλώς αλλά και να συναναστραφείς με ανθρώπους της δικής σου «φάσης». Να ανταλλάξεις γνώμες για τη μουσική και για άλλα θέματα.

Β. Ναι συμφωνώ. Εγώ έχω γνωρίσει παιδιά από άλλες σχολές σε διάφορα live και έχουμε γίνει φίλοι. Εξ άλλου βρισκόμαστε συνέχεια στα ίδια μέρη. Φαντάζομαι ότι άλλοι φοιτητές που τους αρέσουν πχ τα ελληνικά θα ζουν αντίστοιχες καταστάσεις.

 

Στην Πάτρα για σπουδές

 

Οπότε δεν είστε πολύ του ελληνικού...

Σ. Αν δεν είναι Κωνσταντίνος Βήτα όχι...(γέλια)

Β. Για να σου δώσω να καταλάβεις εμείς με την παρέα μου. Ξημεροβραδιαζόμαστε στον Συνδετήρα στην Υψηλάντου. Είναι ένα μαγαζί all day, όπου μπορείς το πρωί να διαβάσεις με πολύ ησυχία και να πιεις καφέ, το απόγευμα να βρεθείς εκεί με φίλους για καμιά μπιρίτσα και το βράδυ να ξαναπάς γιατί είναι άλλο μαγαζί... Γίνονται πολύ ωραία πάρτι με παιδιά που παίζουν τη μουσική που μας αρέσει και γουστάρουμε πολύ. Εκεί έχω δει και πολύ ωραία live. Και κάτι πολύ βασικό: εκεί πίνουμε METAXA Honey Shot, τα αγαπημένα μας σφηνάκια.

Σ. Μου τα έμαθαν κι εμένα οι παλιοί… Μαζί με τα στέκια με μαθαίνουν και τα κατάλληλα ποτά… (γελάει)

 

Στην Πάτρα για σπουδές

 

Τι πίνουν οι φοιτητές σήμερα;

Β. Πίνουμε πολύ μπίρα, αλλά όταν είναι για διασκέδαση βραδινή, ε ποτά…

Δεν μπορώ να πω πόσα… Είπαμε θα το διαβάσουν κι οι γονείς (γέλια). Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ξεκινάμε και τελειώνουμε με METAXA Honey Shot.

Σ. Ναι και τώρα με ψήνουν να ανεβάσουμε την #kissyourhoney φωτογραφία μας στο Instagram…

 

Στην Πάτρα για σπουδές

 

Δηλαδή;

Β. Ένα θα σου πω, μπορεί να πάμε Πράγα 4 άτομα για αξέχαστο πάρτι…

 

Μου φαίνεται ότι και τώρα ένα συνεχές πάρτι ζείτε

Β. Το λες κι έτσι...

 

Μια τελευταία ερώτηση: Αφού είστε από άλλες πόλεις και από διαφορετικές σχολές πως γνωριστήκατε και γίνατε φίλες;

Σ. Ένα βράδυ που πίναμε METAXA Honey Shot έγιναν όλα… (γελάνε)

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να περάσετε μια τέλεια φοιτητική ζωή (καθώς και τα μαθήματα της Σχολής).