Rocking Loud Festival vol.4: Μια πολύμορφη μουσική σκυταλοδρομία που στηρίζει νέους μουσικούς

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα διαρκέσει τρεις μήνες και οι συμμετέχοντες θα παίζουν κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη.

The LiFO team, 19.1.2023 | 19:19

Η Rock Architecture Live Stage είναι ένα από τα πρώτα rock στέκια της Αθήνας με παράδοση στα δυναμικά lives. Από το stage της, ως γνωστόν, έχουν περάσει αρκετά μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

 

Με έναρξη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Rock Architecture Live Stage συνδιοργανώνει μαζί με τον Polis View Web Radio το «Rocking Loud Festival vol.4». Ένα δυνατό, γεμάτο ενέργεια φεστιβάλ, διαγωνιστικού χαρακτήρα, το οποίο καλεί μπάντες από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν και να προβάλουν τη δουλειά τους, την έμπνευσή τους, την άποψή τους, την τρέλα τους. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα διαρκέσει τρεις μήνες και οι συμμετέχοντες θα παίζουν κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη. Σε όλο αυτό που θα ζήσουμε, θα έχουμε και special guest εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών.

 

Μια μουσική σκυταλοδρομία rock-αρει δυνατά. Σκοπός της να χτίσει γέφυρες για να ενώσει και να στηρίξει συγκροτήματα από την Αθήνα και την Περιφέρεια και να δώσει την ευκαιρία στους δημιουργούς να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες. Έτσι, το κοινό θα απολαύσει μεράκι, πάθος, ποιότητα.

 

Κατά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «κοινωνική αλυσίδα», για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «η πλοήγηση», η οποία απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, καθώς και την αυτοδιαχειριζόμενη δράση «Άλλος Άνθρωπος – Κοινωνική Κουζίνα» όπου θα έρθουν να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε μερίδες φαγητού σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Σημειώνουμε ότι μέρος των εσόδων από το φεστιβάλ θα διατεθεί και σε άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

 

Tips:

 

Mέσα στον χώρο του Live Stage: Θα λειτουργήσει η έκθεση «Τεχνουργήματα στην Αρχιτεκτονική». Μια μικρή καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει τις χειροποίητες δημιουργίες της. Η Nemirijewelry, κόσμημα. Η Tan Gala, πρωτότυπα φωτιστικά και σουβέρ, αλλά και βιβλία και συλλεκτικά βινύλια, cd. O HOMO VINYLUS HOmO VinylYs, επίσης με συλλεκτικά βινύλια.

 

Ξεκινάμε με τις μπάντες του πρώτου τριημέρου.

 

Δευτέρα 23/1/2023: Τέττιγες, Hummings, Sounds Five

 

Τέττιγες 

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Μια καρμική συνάντηση τεσσάρων πανομοιότυπα διαφορετικών ανθρώπων που αγαπούν τη μουσική. Ο Βαγγέλης Αποστολόπουλος στην κιθάρα και τη φωνή, ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης στα τύμπανα, ο Δημήτρης Καψιμάλης στο μπάσο και ο Νικήτας Αλισσάφης στην κιθάρα και τα φωνητικά, προσκαλούν σε ένα ηχητικό ντεζαβού με εγγυημένες παρενέργειες.

 

Hummings

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Ένα psychedelic rock σχήμα με αρκετά folk στοιχεία. Αντλούν υφές και ηχοχρώματα από διάφορες γωνιές της παγκόσμιας μουσικής και δίνουν βάση σε αυτοσχεδιαστικά μοτίβα και πειραματισμούς, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο ήχο. Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2022 από τους Οδυσσέα Ψαρρά, Ιάσονα Τσουρελη, Βάσω Ασημακοπούλου, Νίκο Βισβίκη, οι οποίοι ανήκαν την περίοδο εκείνη σε διαφορετικές μπάντες. Πλέον, με την προσθήκη της Μυρτούς Μαρη στο φλάουτο, ετοιμάζεται original υλικό μαζί με ενδιαφέρουσες επεμβάσεις σε κομμάτια της ελληνικής και μεσογειακής παραδοσιακής μουσικής, με βλέψεις να γίνει ένα μοντέρνο ensemble που γεφυρώνει αρκετά είδη μουσικής.

 

-Νίκος Βισβίκης/τύμπανα, Οδυσσέας Ψαρράς/μπάσο, Ιάσονας Τσουρελης/ κιθάρα, Μυρτώ Μαρη/φλάουτο και Βάσω Ασημακοπούλου φωνή.

 

 

Sounds Five

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Την ιστορία ξεκίνησαν να γράφουν η Μαριλία, ο Νίκος και ο Λευτέρης. Από εκείνη την ημέρα και μετά η οικογένεια μεγάλωσε με την προσθήκη του Μιχάλη, έπειτα του Κώστα και τέλος του Νίκου. Οι αρχικές μουσικές επιρροές ήταν ελληνικό ροκ και λίγο ξένο. Μέσα στα χρόνια η μπάντα άλλαξε, αναθεώρησε και διαμόρφωσε έναν funky rock ήχο που θα σου πει κι έναν ελληνικό rock n roll τραγούδι. Όλα αυτά δημιούργησαν την ανάγκη για ανανέωση. Σήμερα λοιπόν οι Sounds Five, πιο ώριμοι από ποτέ, παίζουν σε πολλά live stages της πόλης και δημιουργούν τα δικά τους κομμάτια σε ελληνικό και ξένο στίχο.

 

-Μαριλία Μουράτογλου/φωνή, Λευτέρης Γριτσίπης/ κιθάρα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος/ μπάσο, Μιχάλης Κουτσοδόντης/πλήκτρα, Νίκος Πατσής/τύμπανα

 

Τρίτη 24/1/2023: Welcome Party

 

Πρόσκληση στην πρώτη παρουσίαση του Rocking Loud Festival vol.4 - Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αντώνης Μιτζέλος.

 

Διαγωνίζονται τα συγκροτήματα Nasty Pills και Evil Justice

 

Nasty Pills

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Νοέμβριος 2022 ..Μπάντα.. Όταν ακούμε αυτή τη λέξη ο νους μας πάει σε δημοφιλείς μπάντες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν καρμικά κατά πολλές απόψεις οι Χάρης Ζήκας και Πέρης Ζυγούρης και με το κοινό τους όραμα εγένετο οι Nasty Pills. Παρόλο που δημιουργήθηκαν γύρω στο 2019, με την τελική τους μορφή να υφίσταται απο τον Απρίλιο του 2021, και μέσα σε χρόνια δύσκολα λόγω καραντίνας, κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού τους το οποίο τους ακολουθεί non stop σε κάθε live. Κινούνται σε funkDisco μονοπάτια όπως εκείνα των James Brown Commodores - Aretha franklin και Dona Summer αλλά και σε πιο Classic Rock και Blues δρόμους με ήχους και επιρροές απο την Janis Joplin και τους BAD COMPANY μέχρι τους θηριώδεις JIMI HENDRIX και Led Zeppelin.

 

-Μαρία Βλάχου/φωνή, Πέρης Ζυγούρης/φωνή, Σπύρος Φόρτης/πλήκτρα, Χρήστος Σταυρινός/μπάσο, Χάρης Ζήκας/ηλ.κιθάρα, Παναγιώτης Γεωργίου/τύμπανα.

 

Evil Justice

 

Οι Εvil Justice είναι μια μπάντα από την Αθήνα που ιδρύθηκε στη δύση του 2022.Με επιρροές από Thrash & Stoner metal, στόχο έχουν να δημιουργήσουν έναν signature βαρύ ήχο με groove και ένταση. Η μπάντα βρίσκεται στο studio για να παράγει νέο υλικό με κομμάτια που θα εκδοθούν σύντομα, με απώτερο τελικό σκοπό, τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου Album.

 

-Δημήτρης Περράκης/φωνή, Γιάννης Ξερέας/κιθάρες, Νίκος Μπαγκ/μπάσο, Θοδωρής Βεργάδος/τύμπανα

 

Συμμετέχουν:

 

  • ΠΛΟΗΓΟΙ (ΠΛΟΗΓΗΣΗ- ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ) Ένα δείγμα της δουλειάς τους με φωνές και συνοδεία πιάνου από τη Μαρία Παπαρδάκη, συντονίστρια της ομάδας και μουσικοθεραπεύτρια της Πλοήγησης. 

 

  • Κοινωνική Κουζίνα ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

     

Παράλληλα, από τις 6μμ σε χώρο της Rock Architecture Live Stage μαγειρεύουμε μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Από τις 8μμ και μετά μοιράζουμε μερίδες φαγητού.

 

Τετάρτη 25/1/2023: Never on Sunday, Reversed, Έναυσμα

 

Never on Sunday

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Η ιστορία των Never On Sunday ξεκινάει το 1970, ως μία ομάδα φίλων στον Πειραιά, που έκαναν παρέα, παίζοντας rhythm and blues και ροκ. Τις μουσικές αυτές τις άκουσαν από αμερικάνικους και αγγλικούς δίσκους που έφερναν φίλοι ναυτικοί στο λιμάνι, τη δεκαετία του ’60. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η παρέα συνέχισε να μαζεύεται και να περνάει καλά, με αφορμή πάντα τη μουσική. Τον Ιανουάριο του 2022, με ριζικά διαφορετική σύσταση, οι Never On Sunday μεταμορφώθηκαν σε συγκρότημα και αποφάσισαν να ανοιχτούν στον κόσμο, παίζοντας μπλουζ ροκ.

 

-Δήμητρα Αθηναΐδου/ πιάνο, Κίμωνας Γκόγκας/κιθάρα, Αλέξανδρος Ιωάννης Ηλιάκης/μπάσο και φωνή, Νίκος Ρουμουνδούμης/τύμπανα, Θοδωρής Πετσόπουλος/σαξόφωνο, Αντώνης Ηλιάκης/κιθάρα και φωνή

 

Reversed

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Από όπου και αν το πρωτοπιάσεις θα αισθανθείς κατευθείαν μια διαφορετική ενέργεια, μια αύρα από τον καθένα τους που πραγματικά σε μεταφέρει στην εποχή που το ροκ είχε πρωταρχικό ρόλο στις καρδιές των πολλών. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από εκείνον τον απογευματινό καφέ που μέσα στην κουβέντα τους και στο χαβαλέ που επικρατούσε ανοίξανε τα χαρτιά τους περί σκοπών και ονείρων. Είχαν όλοι στο αίμα τους μια μουσική πινελιά και στο μυαλό τους έπαιζε σαν μια κασέτα που είχε κολλήσει. Το μόνο πράγμα που θα τους γέμιζε και θα τους έβγαζε από τη μαυρίλα της καθημερινής ρουτίνας ήταν το να μεταδώσουν μέσα από τη μουσική τους, τα βιώματα τους, τη προσωπική τους πλευρά και τέλος να καταφέρουν να ζουν απ’ αυτό ή καλύτερα μέσα απ’ αυτό. Έπειτα από το μεγάλο χτύπημα του Covid-19 υπήρξαν ριζικές αλλαγές και δυνατές γνωριμίες. Έτσι διασταυρωθήκανε μαζί με τον Παπατσάκωνα Δημήτρη που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εντάχθηκε στην οικογένεια των Reversed ως frontman (vocals), σαν να ήταν το κομμάτι που έλειπε απ’ το παζλ. Ο ήχος διαμορφώθηκε στα ακούσματα του alternative/hard rock και με δικό τους υλικό δεν άργησε να έρθει και η μέρα των ηχογραφήσεων, όπου από αρχές Οκτώβρη του 2022 έπεσαν οι πρώτες συζητήσεις και τα πρώτα κομμάτια άρχισαν να υλοποιούνται για να βγούνε στην επιφάνεια. Φυσικά τα shows άρχισαν από πολύ πιο νωρίς και η ζήτηση για τους Reversed επεκτεινόταν ολοένα και περισσότερο. Μοιράστηκαν την σκηνή με αγαπημένα σχήματα και προσέγγισαν πολύ περισσότερο κόσμο από τα δεδομένα της εποχής. Το υλικό τους αναμένεται να δημοσιευτεί στα μέσα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου αλλά σίγουρα μπορείς να τους επισκεφτείς σε ένα από τα live τους ώστε να ακούσεις αρκετά από τα κομμάτια που πρόκειται να δημοσιευτούν αργότερα.

 

-Δημήτρης Παπατσάκωνας/φωνή, Δημήτρης Τρουμπούκης/τύμπανα, Απόλλωνας Πετρόπουλος/μπάσο, Άγγελος Δίγκας/κιθάρα, Θοδωρής Δίγκας/κιθάρα

 

Έναυσμα

 

Rocking Loud Festival vol.4 – Θα έρθεις;;

 

Το ελληνόφωνο rock συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2020 από μια παρέα φίλων με κοινή ανάγκη τους τη δημιουργία μουσικής. Ξεκίνησαν τα jam για να ξεφύγουν από το stress της καθημερινότητας και στην πορεία δημιούργησαν τους Έναυσμα με τη θέληση να φτιάξουν τον δικό τους ήχο. Στόχος τους είναι μέσα από τον στίχο και τη μουσική να επικοινωνήσουν και να αγγίξουν τις καρδιές του κόσμου. Το ντεπούτο single τους με τίτλο «Neon Φώτα» σε στίχους/μουσική του Θάνου Δημουλά και ενορχήστρωση των Έναυσμα, κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου του 2022 σε όλες τις streaming πλατφόρμες στα social media. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται το νέο τους δισκογραφικό πόνημα!

 

-Θάνος Δημουλάς/φωνή, Χρήστος Ηλιάδης/ηλ. κιθάρα, Πάρις Πασχάκης/ ηλ. κιθάρα, Θοδωρής Λεουτσάκος/μπάσο, Άγγελος Πρέμτης/τύμπανα

 

Ώρα έναρξης συναυλιών: 21.00

 

 

 

Δίνουμε βήμα σε νέους δημιουργούς, προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια και τον ίδιο ενθουσιασμό

 

Rock Architecture Live Stage – Δ/νση Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου τηλ. 210-7472472

 

Οδηγός Διασκέδαση