Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το “The Magic Club”

H δημιουργική πλατφόρμα The Queer Archive κάνει το ντεμπούτο της στην αποκριάτικη, νυχτερινή Αθήνα με ένα Magic Drag Show Party.

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το “The Magic Club”

 

Αυτή την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στον ατμοσφαιρικό και επιβλητικό, gothic χώρο του El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο, ο μάγος Tristan με την βοήθεια του διάσημου λονδρέζου περφόρμερ A Man To Pet θα συνδυάσουν το performance μαγείας με το drag show. Στη προσπάθεια τους να σαγηνέψουν και να ξελογιάσουν τους συνδαιτυμόνες θα τους βοηθήσουν οι μουσικές επιλογές των S-for-Sugar και Κostakis για χορό ως το πρωί.

Εκτός από το challenge να σκεφτείς την κατάλληλη ενδυμασία για ένα τέτοιο event, εμπνευσμένο από την γοητεία, το γκλάμουρ και τη decadence των magic-jazz clubs της παλιάς Νέας Υόρκης, να πέντε ακόμα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να πας απόλυτα προετοιμασμένος.

 

 

Ο Tristan είναι ανάμεσα στους πιο περιζήτητους Έλληνες μάγους

Ο Γιώργος Αρκομάνης, γνωστός ως Trstan, αποτελεί μία από τις πιο ιδιάζουσες και ταλαντούχες περιπτώσεις στον χώρο της παγκόσμιας τέχνης. Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, δεν είναι ένας ακόμη μάγος, αλλά διαθέτει επίσης την ιδιότητα  του συνθέτη και του μαέστρου, γεγονός που έκανε τον διεθνούς φήμης ταχυδακτυλουργό Michael Ammar να του χαρίσει το ψευδώνυμο «The Maestro Magician». Οι παραστάσεις του αποτελούν ένα πρωτόγνωρο θέαμα, όπου μαγεία, μουσική, λόγος και κίνηση εναρμονίζονται, συνθέτοντας ένα νέο – συναρπαστικό πεδίο έκφρασης και νοήματος. Μέσα από εντυπωσιακές οφθαλμαπάτες, ευφυέστατα παιχνίδια μυαλού και δεξιοτεχνικές επιδείξεις ταχυδακτυλουργίας, ταξιδεύει τους θεατές σ’ έναν καθηλωτικό κόσμο, γεμάτο μυστήριο, αγωνία, χιούμορ και συναίσθημα. Ο  χειραγωγεί τις αισθήσεις του κοινού, μέσα από πρωτότυπες και εντυπωσιακές επιδείξεις μαγείας  υψηλού επιπέδου, με γνώμονα πάντα την ποιοτική ψυχαγωγία, μέσω της τέχνης. Συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους και πιο περιζήτητους Έλληνες Μάγους.

 

 

Ο A Man To Pet είναι το παρόν και το μέλλον του drag show

Εδώ και μία δεκαετία ο A Man To Pet (πραγματικό όνομα Θανάσης Πετρόγιαννης) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της gay κουλτούρας του Λονδίνου, με συμμετοχές και εμφανίσεις σε σημαντικά και επιδραστικά events των τελευταίων χρόνων. Οι χαρακτήρες που υποδύεται, οι εμφανίσεις που επιμελείται ο ίδιος και τα shows που παρουσιάζει είναι ένα μείγμα εκκεντρικότητας και αστείων αναφορών, φλερτάροντας συχνά με το kitsch και με τα όρια του ωραίου και του άσχημου. Είναι οικοδεσπότης του διάσημου cult pop up εστιατορίου Pale Blue Door του Λονδίνου με το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με sold out εμφανίσεις, αλλά και στο εστιατόριο Gender Pacific. Με παρουσίες σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Glastonbury και Lovebox, στα European Mtv Awards καθως και σε πετυχημένα club nights του Λονδίνου, οπως Dalston Superstore, Τhe Glory, Queen Adelaide και Savage, καθώς και τα concept εστιατορια Hoi Polloi και Bistrotheque, θα έλεγε κανείς πως είναι το παρόν και το μέλλον του drag show. Ως τώρα έχει 4 υποψηφιότητες για τα London Cabaret Αwards. Αλλά όλα αυτά γίνονται κατανοητά, μονάχα αν τον δεις live.

 

 

Τι είναι η πλατφόρμα The Queer Archive;

Το Queer Archive είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2013 και έχει ως σημερινή βάση την Αθήνα. Σκοπός της είναι η ενίσχυση κυρίως -αλλά όχι μόνο- queer καλλιτεχνών στην προσπάθειά τους να οραματίζονται, να παράγουν νέα δουλειά αλλά και να επικοινωνούν με το κοινό. Από την έναρξη του το Queer Archive έχει συνεργαστεί με οργανισμούς οπως TEDx Hackney, Dalston Superstore, Hackney Picturehouse, Sin Fin Cinema, Dirty Looks NYC, The White Cubicle και έχει κάνει την παραγωγή και την επιμέλεια εκθέσεων για τους καλλιτέχνες Κωστή Φωκά και Πάολα Ρεβενιώτη. Επιπρόσθετες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκους ”Lonely”, μεγάλου μήκους “He Loves Me”, καθώς επίσης και μια σειρά από εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα με μέρος των εσόδων να δωρίζονται σε ιδρύματα όπως το Galop και το Shelter.

 

Το El Convento Del Arte φέρει τον μυστικισμό ενός μεσαιωνικού μοναστηριού

Με διάκοσμο κεριά, κηροπήγια, πολυελαίους, εικαστικά αγιογραφιών δια χειρός του βραβευμένου σκηνογράφου Γ. Ασημακόπουλου, μπορντό βελούδινες κουρτίνες  και βιτρό, το El Convento Del Arte θυμίζει μοναστήρι του μεσαίωνα, προσφέροντας παράλληλα την αίσθηση μιας κομψής πολυτέλειας. Το «Μοναστήρι της Τέχνης», όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του, φιλοξενεί όσους έχουν κάτι μαγικό να εξομολογηθούν. Μουσικούς, χορευτές, ακροβάτες, μάγους, performers – ο καθένας, ένα ξάφνιασμα ικανοτήτων.

 

Τη μουσική της βραδιάς θα επιμεληθούν οι aka S - For - Sugar και Kostakis. Τι θα ακούσουμε λοιπόν στο The Magic Club;

«Θα ακούσουμε N.Y. disco, alternative pop, synth 80s και φλασιές από trash διαμαντάκια», λέει στη LIFO ο Στάθης Μητρόπουλος aka S - For – Sugar και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα καλύτερα.

 

Info:

24/02, El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, 21:00 (Magic Show σε 2 μερη, 23:00 & 24:00), Εισιτήριο: 5€