Ο θρυλικός ιδρυτής του μπαρ Schumann’s του Μονάχου έρχεται στην Αθήνα

Καλεσμένος του Clumsies ένας από τους διασημότερους bartenders του κόσμου

The LiFO team, 9.5.2018 | 11:56

Θεσμό για το Μόναχο αλλά και για ολόκληρη την Γερμανία αποτελεί το μπαρ του πιο διάσημου bartender της χωράς, Charles Schumann. Ο κομψός 76χρονος που έχει συνεργαστεί με οίκους μόδας όπως τον Comme des Garçons και τον Yamamoto έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος του Clumsies για μια μονάδική ιδιωτική προβολή της ταινίας «Bar talks by Schumann».

 

Η θρυλική αυτή προσωπικότητα, αποτελεί πηγή έμπνευσης για παλαιούς και νέους bartenders. Οι γνώσεις και η εμπειρία του συνοψίζονται στα στα best sellers βιβλία του: «American Bar: The Artistry of Mixing Drinks» και «Tropical Bar Book: Drinks & Stories» ενώ η μέχρι τώρα αξιοθαύμαστη και πολυετής πορεία του, του χάρισαν το 2017 το «a Lifetime Achievement Award» στα 11ατα Annual Spirited Awards.

 

Ο Charles Schumann, ιδιοκτήτης και του ομώνυμου μπαρ στο Μόναχο που συγκαταλέγεται στα 50 καλύτερα στον κόσμο, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του τo χώρο του bartending, καθώς, βοήθησε στην εγκαθίδρυση και αναβάθμιση των επαγγελμάτων του bartender και του σερβιτόρου ενώ συγχρόνως άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία κορυφαίων bar.

 

Ο θρυλικός ιδρυτής του μπαρ Schumann’s του Μονάχου έρχεται στην Αθήνα
Θεσμό για το Μόναχο αλλά και για ολόκληρη την Γερμανία αποτελεί το μπαρ του πιο διάσημου bartender της χωράς, Charles Schumann.


Η ταινία της Γερμανίδας σκηνοθέτιδας Marieke Schroeder μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, στην Αβάνα της Κούβας και στο Τόκιο, όπου ο χαρισματικός Schumann μας ξεναγεί στα καλύτερα bars παγκοσμίως, ανταλλάσσοντας ιδέες, τεχνικές γνώσεις και ιστορίες. Πρόκειται για μία εξερεύνηση της κουλτούρας του bartending, των cocktails αλλά και της έννοιας της φιλοξενίας, που αποτελεί βασικό στοιχείο ενός επιτυχημένου bar σύμφωνα με το Schumann.

 

Χορηγός του event είναι το Bombay Sapphire, ένα από τα πιο γνωστά gin παγκοσμίως, με τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, τα 10 μοναδικά επιλεγμένα βότανα από όλο τον κόσμο και το χαρακτηριστικό μπλε μπουκάλι αποτελεί την επιλογή των πιο γνωστών bartenders παγκοσμίως.


Μετά τη λήξη της προβολής, θα ακολουθήσει cocktail party στο Clumsies. Εκεί, θα βρίσκεται ο ίδιος ο Charles Schumann και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί του και ανταλλάξουν απόψεις για την σημερινή bartending σκηνή.

 

Ο θρυλικός ιδρυτής του μπαρ Schumann’s του Μονάχου έρχεται στην Αθήνα

 

Info:

Για προσκλήσεις, επικοινωνήστε: Clumsies 210 3232682 / [email protected]

Η ιδιωτική προβολή θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου, 19:00 στον κινηματογράφο Embassy NovaCinema Odeon (Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Αθήνα 106 73)