Μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συμπερίληψης από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Parenting

Μία εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

The LiFO team, 29.11.2022 | 18:26

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου 2022, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Parenting διοργανώνει μία μεγάλη εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να συμμετέχουν στην γιορτή της συμπερίληψης, στη ΧΑΝ Κηφισιάς, στις 16:00.

 

Θα γιορτάσουμε τον συμβολισμό της ημέρας με μία σειρά από μαγικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, face-painting, γωνιά για τσάι, BAZAAR, γράμμα στον Άγιο Βασίλη, τραγούδι και τέλος το Άναμμα του Δέντρου της Αγάπης.

 

Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι η ΧΑΝ Αθήνας και η Αμκε Modo Nostro.

 

Εκδήλωση Χριστουγέννων

 

Λίγα λόγια για το Parenting:

 

Το Parenting είναι Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Οικογενειών που έχουν παιδιά με Αναπηρία, που ως στόχο έχει:

 

-Την κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους μέσω συνεδριών ομαδικής ψυχοθεραπείας.

 

-Την ενημέρωση των οικογενειών αναφορικά με την καθοδήγηση των παιδιών σε δραστηριότητες ευεξίας- κινητικές- ψυχαγωγικές, με σκοπό την ομαλή ένταξή

τους στην ευρύτερη κοινωνία, τη συμπερίληψη, με απώτερο σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

-Τη διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών και της κοινής γνώμης, αναφορικά με την αναπηρία.

 

-Τη συνεργασία με άλλους συλλόγους με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη όλων των πτυχών της αναπηρίας.

 

Εκδήλωση Χριστουγέννων

 

Θα το βρείτε στο Facebook εδώ.

 

Συμπληρωματικά, σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται δράσεις με δύο παράλληλες ενότητες:

 

α) Τη συμβουλευτική/ψυχική στήριξη των γονέων, από ψυχολόγο/ ψυχοθεραπεύτρια και

 

β) Τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω θεματικών δράσεων με δραστηριότητες, παιχνίδια και καλλιτεχνικό εργαστήρι.

 

Εκδήλωση Χριστουγέννων

 

Οποιαδήποτε συνδρομή σας στην προσπάθεια είναι βέβαιο ότι θα «πιάσει τόπο» καθώς τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς χρειάζονται αμέριστη στήριξη

(ψυχολογική και συμβουλευτική).

 

Οδηγός Διασκέδαση