Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλες οι εορταστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες, παραμύθια, προβολές ταινιών και άλλες χριστουγεννιάτικες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Newsroom 23.12.2019 | 13:39

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι μιλάει για το θαύμα της αγάπης που πλημμυρίζει τις καρδιές. Τι συμβαίνει, όμως, στην πραγματικότητα και ποια είναι τα Χριστούγεννα της δικής μας καθημερινότητας; Ο Δήμος Αθηναίων, από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, «χτίζει» μέσα στην πόλη μια εορταστική ατμόσφαιρα που θα μας χαρίσει λίγη από τη μαγεία του παραμυθιού.

 

Εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, 50 συναυλίες και pop-up events, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, 3 προβολές open air, 1 pop-up μουσείο, 1 παραμυθένιο χωριό, 1 φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις σε 76 διαφορετικά σημεία μεταμορφώνουν την Αθήνα σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή όπου ξετυλίγεται το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και γίνεται τουριστικός προορισμός για τους επισκέπτες αλλά και φιλόξενος τόπος για τους κατοίκους της.


Αυτή η πόλη, η πιο λαμπερή Αθήνα που υπήρξε ποτέ, πασπαλίζεται με χρυσόσκονη και μας καλεί να συμμετάσχουμε στο πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Εταιρείες, ιδρύματα, φορείς και σωματεία, μέσα από την πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την πόλη σου», έχουν συμβάλει στον φωτισμό της πόλης με εκπλήξεις όπως το Christmas Light Festival που παρουσιάζει για πρώτη φορά το Athens Digital Arts Festival.


Όσο για τις εκδηλώσεις, αυτές είναι πολλές, αναπάντεχες και ξεπηδούν ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία για να μας παρασύρουν σε μουσικές και θεάματα. Όσο μετράμε αντίστροφα προς τα Χριστούγεννα, αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται ακόμα πιο παραμυθένιες μέχρι το μεγάλο event την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας οδηγήσει στο 2020. Έπειτα, όταν θα έχει ξημερώσει η νέα χρονιά, θα νιώσουμε όλοι πως αυτά τα Χριστούγεννα γίναμε πρωταγωνιστές σε ένα παραμύθι που στήθηκε στην πόλη μας για να μας αποδείξει πως η μαγεία υπάρχει γύρω μας, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να τη ζήσουμε.

 

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα: christmasinathens.gr, FΒ: Χριστούγεννα στην Αθήνα/Christmas in Athens, Instagram: christmas_in_athens, #ChristmasinAthens   

 

«Υποσχεθήκαμε ότι τα φετινά Χριστούγεννα στην Αθήνα θα έχουν λάμψη και μαγεία και δουλέψαμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε. Θέλουμε να ξαναβρούμε τις αξίες μας, την αυτοεκτίμησή μας, τη χαρά και την ξεγνοιασιά, θέλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά αλλά και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες αναμνήσεις στα παιδιά μας. Αυτά τα Χριστούγεννα η πόλη, με όλους τους κατοίκους της σε κάθε γειτονιά της, γιορτάζει και το φωνάζει και απ' αυτήν τη γιορτή δεν μένει έξω κανείς!».

— Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων

 

 

Παραμυθούγεννα

21 Δεκεμβρίου-6 Ιανουαρίου

Πλατεία Κλαυθμώνος

Ο Γ.Δ. Λεμπέσης υπογράφει τη δημιουργία ενός σκηνικού με αγαπημένους ήρωες να ζωντανεύουν μοιράζοντας χαρά, ενώ παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα happenings στήνονται καθημερινά για μικρούς και μεγάλους. Καθημερινά από τις 17:30 όλοι μαζί θα ανάβουμε το Δάσος των Πυγολαμπίδων με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Αϊ-Βασίλη, του Αργησίλαγου, της Καμαρωτής, του Αρίστου και της Γλυκόριζας.

 

Glasshouse project, We play your wish

21 & 22 Δεκεμβρίου

Πλατεία Συντάγματος

Οι πιο αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί των καλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών συναντιούνται μαζί με 5 guest DJs, τον Ολλανδό Jochen Miller, την Xenia Ghali, τον Steve Onemanshow και τους Mossel x Argie σε ένα ιδιότυπο τζουκ μποξ από γυαλί, συμβάλλοντας στην υποστήριξη του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

 

Συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος

Από τις 23 έως τις 30 Δεκεμβρίου η πλατεία Συντάγματος γίνεται μια ανοικτή σκηνή που φιλοξενεί καλλιτέχνες και μπάντες από διαφορετικά μουσικά είδη. Με τους ήχους τους θα ντύσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και θα μας παρασύρουν σε στιγμές γεμάτες από συναισθήματα και χορό στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.


23 Δεκεμβριου

11:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, 14:00 Sugahspank! & The Swing Shoes, 18:00 Μαρίνα Σάττι και fonέs


Παραμονη Χριστουγεννων

11:00 Alexandros Affolter Quartet, 14.00 The Swingin' Cats, 18:00 Onirama


27 Δεκεμβριου

11:00 Athens Big Band & Αναστασία Ζαννή, 14:00 Polkar, 18:00 Μύρωνας Στρατής


28 Δεκεμβριου

11:00 Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, 14:00 Jaguar Bombs, 18:00 Τόνι Σφήνος


29 Δεκεμβριου

11:00 Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, 14:00 Vanilla Swing, 18:00 Τάμτα


30 Δεκεμβριου

11:00 Dimitris Tasainas & The Soul Vibrators, 14:00 Mc Yinka and the Fuzics

 

Η Νυχτα των Ευχων

24 Δεκεμβριου

Πλατεία Κοτζιά

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών και το δημαρχιακό μέγαρο πρωταγωνιστεί σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival. Αυτήν τη νύχτα όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες, φωτίζουμε την πόλη με τις ευχές μας, αφήνοντας ο καθένας μας ένα φαναράκι στον ουρανό, σε μια συναρπαστική νύχτα.

 

Athens Open Air Film Festival

27-29 Δεκεμβρίου

Ερμού & Ασωμάτων, Θησείο

H χριστουγεννιάτικη έκδοση του Athens Open Air Film Festival, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας, μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγαπημένες ταινίες τυλιγμένοι στο κουβερτάκι μας.

 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία Συντάγματος

Η κορύφωση των εκδηλώσεων έρχεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα αποχαιρετήσουμε το 2019 και θα υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με ένα εντυπωσιακό show μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Μουσική, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη θα συνθέσουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με πρωταγωνιστές τους Demy, Ήβη Αδάμου, Josephine και Wolves Τeam και headliners τις ΜΕΛΙSSES, μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της ελληνικής σκηνής, ενώ οι μουσικές των DJs θα μας κρατήσουν στο κέντρο μέχρι αργά.

Οδηγός Διασκέδαση