Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ

Με έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη-Θεραπεία-Επανένταξη»

Newsroom 21.9.2015 | 18:24

Ο Οργανισμός Κατά Των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο προώθησης και ενίσχυσης των δράσεών του, οι οποίες εστιάζουν στην πρόληψη, αλλά και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των χρηστών, διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις.

 

Η καμπάνια κορυφώνεται με τη διεξαγωγή Φεστιβάλ στην Αθήνα (Πλατεία Ασωμάτων – Θησείο) την Παρασκευή 25/09/15 & Σάββατο 26/09/15

 

Ο Οργανισμός Κατά Των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ - στο πλαίσιο προώθησης και ενίσχυσης των δράσεών του, οι οποίες εστιάζουν στην πρόληψη, τη θεραπεία αλλά και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των χρηστών, διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις.

 

Φεστιβάλ Ζωής ΟΚΑΝΑ

 

Η καμπάνια κορυφώνεται με τη διεξαγωγή Φεστιβάλ στην Αθήνα (Πλατεία Ασωμάτων – Θησείο) την Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

 

Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ΖΩΗ» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία - Επανένταξη», ο ΟΚΑΝΑ διοργανώνει  ένα ανοικτό Φεστιβάλ για ένα θέμα που μας αφορά όλους…  για μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

 

Μηνύματα όπως Αισιοδοξία, Δημιουργία, Δύναμη, Ελευθερία, Χαρά πλαισιώνουν το Φεστιβάλ Ζωής, διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα, παρακινώντας το κοινό να ακούσει, να μάθει -και το σημαντικότερο- να συμμετάσχει και να πράξει.

Είναι μια μεγάλη προσπάθεια όλων μας να ανατρέψουμε στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηρίξουμε παράλληλα στην πράξη την εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

 

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού, αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως:

  1. Συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, αλλά και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων
  2. Εκθέσεις καλλιτεχνικών δημιουργιών μελών θεραπευτικών προγραμμάτων (κατασκευές, ζωγραφική, φωτογραφία, κλπ.)
  3. Θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια δημιουργικής ενασχόλησης από τους συμμετέχοντες φορείς.

Με την Εκστρατεία Ενημέρωσης και το Φεστιβάλ Ζωής, ο ΟΚΑΝΑ στοχεύει στην κατανόηση της κρισιμότητας του προβλήματος των εξαρτήσεων, καθώς επίσης και στη θετική ανταπόκριση και ουσιαστική συμβολή των πολιτών στον περιορισμό των διακρίσεων.

 

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Παρασκευή 25/9 Djs festival  

Σάββατο 26/9 Belleville - Gautier - Wedding Singers - Gadjo Dilo - KOZA MOSTRA - Ελένη Τσαλιγοπούλου & Boğaz Musique. 

Ώρα Έναρξης ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 6:30 μμ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ από τις 11:00 πμ

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις Εξαρτήσεις», ΕΣΠΑ 2007-2013.