ADVERTORIAL
Θάλασσα, αστέρια και ένα ανοιχτό θέατρο: αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό για βραδιές γεμάτες μουσική και τέχνη. Το Φεστιβάλ στο Πάρκο επιστρέφει και φέτος στο νησί της Πάρου, φέρνοντας μαγευτικές καλλιτεχνικές βραδιές από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε ένα μοναδικό τοπίο. Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο 800 στρεμμάτων, που λειτουργεί ως θεματικό καταφύγιο φύσης, ιστορίας και σύγχρονου πολιτισμού, είναι το σημείο όπου στήνεται κάθε χρόνο ένα από τα πιο ολιστικά φεστιβάλ των Κυκλάδων.
Ένας θεσμός που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τον πολιτιστικό θησαυρό της Ελλάδας μέσα από ένα προσεγμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα. Θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, δημιουργικών ομάδων και πολιτιστικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταφθάνουν στη χερσόνησο του Αϊ-Γιάννη Δέτη για να μας προσφέρουν μια εμπειρία που συνδυάζει τον πολιτισμό με τη μαγεία ενός προστατευμένου φυσικού τοπίου. Εκεί θα βρούμε και το Μουσείο του Πάρκου: το κτίσμα που κάποτε αποτελούσε το «πανηγυρόσπιτο» της Μονής του Αϊ-Γιάννη έχει διαμορφωθεί σε έναν εκθεσιακό χώρο μοναδικής ομορφιάς, αφού από τα παράθυρα που βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα χαζεύεις τον κόλπο της Νάουσας.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει από παιδικές συναυλίες και αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη μέχρι συνεργασίες-έκπληξη όπως αυτή της Λένας Πλάτωνος με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα. Τζαζ, μεσογειακές μελωδίες, γαλλικά κουαρτέτα και live με τα Υπόγεια Ρεύματα συνθέτουν το μουσικό σκηνικό που ξετυλίγεται κάτω από τα αστέρια του καλοκαιρινού ουρανού.
Από το Φεστιβάλ στο Πάρκο δεν λείπουν το θέατρο και ο χορός. Η Μήδεια σε μια τρίγλωσση εκδοχή (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) σε σκηνοθεσία Marc Lemoine, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συμπαραγωγή με το φημισμένο The Place του Λονδίνου, που παρουσιάζουν το Future Cargo, μια παράσταση χορού επιστημονικής φαντασίας που εκτυλίσσεται σε ένα φορτηγό ύψους 12 μέτρων, το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον, από τα πλέον εμβληματικά κείμενα της ελληνικής πεζογραφίας, του Γεώργιου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, το Τάβλι σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και ο Γιάννης το Βούδι σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λιαρόπουλου και κείμενο της Ευαγγελίας Γατσωτή είναι οι επιλογές που φέτος θα μας συγκινήσουν και θα μας εμπνεύσουν.
Το Φεστιβάλ στο Πάρκο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεμιστοκλή Καρποδίνη, υπόσχεται ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι, προσφέροντας χώρο στον πολιτισμό και ένα τοπίο μέσα στη φύση. Ένας θεσμός που μας κάνει να θυμηθούμε όλα όσα αγαπάμε τόσο πολύ στις Κυκλάδες.
Αϊ-Γιάννης Δέτης, Νάουσα, Πάρος, 22840 53573
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0