Κάθε αμερικανική teen ή coming of age ταινία που σέβεται τον εαυτό της και κάθε sitcom που κάνει αναδρομές στο συνήθως στυλιστικά ένοχο παρελθόν των πρωταγωνιστών του έχει αφιερώσει ένα κομμάτι στα περίφημα prom nights που αποτελούν ζήτημα ζωής και θανάτου για τους έφηβους Αμερικανούς (μια ματιά στο Buzzfeed αρκεί για να δει κανείς άπειρα θέματα με περιστατικά που έχουν συμβεί σε χορούς κι έχουν κατακλύσει τα social media), αλλά ταυτόχρονα μια κατάσταση πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα. 

 

Για όλες εκείνες τις φορές που φαντασιώθηκες ότι είσαι το ταπεινό κορίτσι με το DIY φόρεμα που ανακηρύσσεται βασίλισσα του χορού, καταρρίπτοντας τα προγνωστικά, και μάλιστα δίπλα στον «βασιλιά» των ονείρων της, ή για τις άλλες που ταυτίστηκες πιο πολύ με την κακιά της υπόθεσης που είχε επενδύσει σε ένα τρομερό, αλλά υπερβολικό φόρεμα και την πατάει τελευταία στιγμή γιατί ξαφνικά τα βλέμματα κέρδισε το μίνιμαλ, το six d.o.g.s και ο πάντα ανήσυχος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος έρχεται, μαζί με την ομάδα του, να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα.

 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, το six d.o.g.s ανηφορίζει στην Αγία Παρασκευή καλεσμένο του Deree - The American College of Greece, ανοίγοντας ένα φεστιβάλ που τα έχει όλα, το πολυαναμενόμενο Deree Open Fest. Εκεί, το six d.o.g.s ετοιμάζεται να στήσει ένα αυθεντικό prom party που δεν θα αφορά μόνο τους πραγματικούς αποφοίτους και φοιτητές του Deree αλλά και όλους εκείνους που τελειώνουν τώρα το σχολείο, αυτούς που το τέλειωσαν πρόσφατα κι εκείνους που το τέλειωσαν −γκουχ− όχι και τόσο πρόσφατα. Στην πραγματικότητα, αυτό το πάρτι αφορά όλους όσοι πιστεύουν ότι ένα fancy dress θεματικό πάρτι με vintage αύρα και φανταστική μουσική είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος να περάσεις ένα βράδυ Παρασκευής στις αρχές του καλοκαιριού.

 

Είστε έτοιμοι για το Prom Night στο Deree;
Ο Κωνσταντίνος με προ(σ)κάλεσε να νιώσω το άγχος και τη νευρικότητα της νεαρής μαθήτριας που ψάχνει το απόλυτο prom dress. Φωτο: Freddie F./LIFO
Είστε έτοιμοι για το Prom Night στο Deree;
George Zervos, ιδρυτικό μέλος των Penny & The Swingin’ Cats και μοναδικός original Έλληνα Elvis Impersonator. Φωτο: Freddie F./LIFO

 

Και ποια είναι η υπ’ αριθμόν ένα προϋπόθεση για να γίνει αυτό; Μα, φυσικά, να έχεις βρει το κατάλληλο outfit. Ο Κωνσταντίνος με προ(σ)κάλεσε να νιώσω το άγχος και τη νευρικότητα της νεαρής μαθήτριας που ψάχνει το απόλυτο prom dress, ενώ εκείνος παρέα με τον George Zervos, ιδρυτικό μέλος των Penny & The Swingin’ Cats και μοναδικό original Έλληνα Elvis Impersonator, που θα βάλει με τη φοβερή του μπάντα τη δική του σφραγίδα στη βραδιά, δοκιμάζουν τα πιο extravagant σακάκια που υπάρχουν. (Εδώ, θα ήθελα να καταγγείλω δημόσια ότι κανένας από τους δύο δεν μου ζήτησε να με συνοδεύσει στον χορό.)

 

Χαθήκαμε σε διαδρόμους γεμάτους παγέτες, φουρό, βάτες, φραμπαλάδες και σατέν υφάσματα στα βεστιάρια και καταστήματα στα οποία το six d.o.g.s έχει εξασφαλίσει έκπτωση για όσους από εσάς επιθυμούν να αγοράσουν prom dresses ή tuxedos, συγκεκριμένα στο Costumier της οδού Παλλάδος, στου Ψυρρή, και στο ιστορικό Βεστιάριο στη Σωκράτους. Άλλωστε, το Vintage Formal dress code της βραδιάς θα τηρηθεί αυστηρά, γι’ αυτό και βουτήξαμε στις δεκαετίες του ’50, του ’60, του ’70 και του ’80. Τώρα που ξαναβλέπω τα φορέματα, αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί δεν με ήθελε κανείς για ντάμα του.

 

Το prom night θα γίνει στο ολόφωτο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην άκρη του καταπράσινου campus του Deree, που σχεδιάστηκε το 1964 από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Δοξιάδη. Μια τεράστια ντισκομπάλα, μπαλόνια και γιρλάντες θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό, ενώ πεντανόστιμα old school ποτά και special punch cocktails σε... old school τιμές θα σας κάνουν να νιώσετε και πάλι έφηβοι. Μάλιστα, στον χώρο του event θα υπάρχουν διαθέσιμα κορσάζ, τα λουλούδια που στολίζουν τον καρπό της ντάμας σε κάθε σωστή prom night. 

 

Είστε έτοιμοι για το Prom Night στο Deree;
Φωτο: Freddie F./LIFO
Είστε έτοιμοι για το Prom Night στο Deree;
Φωτο: Freddie F./LIFO

 

Η βραδιά θα ξεκινήσει από νωρίς με ’50s και ’60s Doo-wop αμερικανικά τραγούδια, επιλεγμένα από τον Gerard Papasimakopoulo (ή Μάκη Παπασημακόπουλο ή «Στέφανο» του «Ό,τι να ’ναι»). Τη σκυτάλη θα πάρουν ο George Zervos με τη φοβερή του μπάντα. Το πάρτι θα κορυφωθεί με ολονύκτια DJ sets από τους Laternative, το φοβερό και τρoμερό δίδυμο των Παναγιώτη Μένεγου και Σταύρου Διοσκουρίδη του En Lefko και του popaganda.gr, και τους BOCADA (Κωνσταντίνο Μπόλα, Νταϊάνα Βαρδαξή & Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο), οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα tailor-made DJ set στο ιδιαίτερο πλαίσιο της βραδιάς, με ’70s και ’80s Prom Night Anthems.

 

Αν θέλετε να μιμηθείτε τα συγκλονιστικά looks της φωτογράφισης του prom night, μπορείτε να κατευθυνθείτε στα εξής βεστιάρια και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, με τα οποία το six d.o.g.s έχει εξασφαλίσει έκπτωση στην ενοικίαση και αγορά prom dresses και tuxedos − ίσως να είστε εσείς οι πρώτοι prom queen and king της Ελλάδας:

  • Αμερικανική Αγορά, Αθηνάς 30, Αθήνα
  • Βεστιάριο, Σωκράτους 16, Ομόνοια
  • Costumier, Παλλάδος 11, Ψυρρή
  • Τα ρούχα του βασιλιά, Μιαούλη 25, πλατεία Ψυρρή 

 

Είστε έτοιμοι για το Prom Night στο Deree;
Φωτο: Freddie F./LIFO

 

Info:

9/06, six d.o.g.s Prom Night at Deree - The American College of Greece, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 22:00, είσοδος:€5

 

Οδηγός Διασκέδαση