Cocktails with a criminal record από το The Bank Job

Το αγαπημένο στέκι της Κολοκοτρώνη μας συστήνει το νέο cocktail menu του, μία ιδιοφυή ιδέα που κλείνει το μάτι στον πειρασμό της παρανομίας και μας ξεναγεί στο κέντρο της πόλης μέσα από μία διαφορετική διαδρομή

Newsroom 26.6.2018 | 14:14

Το The Bank Job, το αγαπημένο στέκι της Κολοκοτρώνη, συστήνει στο αθηναϊκό κοινό ένα νέο cocktail menu που μας ξεναγεί στο κέντρο της πόλης μέσα από μία διαφορετική διαδρομή.

 

Η λογική των cocktails with a criminal record, που κλείνουν το μάτι στον πειρασμό της παρανομίας –όπως επικαλείται το ίδιο το όνομα του μαγαζιού-, έχει ήδη αποτυπωθεί σε παλιότερους καταλόγους με ονόματα διάσημων ληστών ή των προορισμών στους οποίους αυτοί καταφεύγουν.

 

Αυτή τη φορά, η ομάδα πίσω από την μπάρα στρέφεται στην ίδια την Αθήνα και τη χαρτογραφεί με επίκεντρο τα περίφημα μουσεία της. Διατηρώντας το ίδιο ανορθόδοξο στυλ, όμως, μοιάζει να παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας για να αποκτήσει μερικά από τα πολυτιμότερα έργα τέχνης και ιστορικά αντικείμενα που φιλοξενούνται στα 6 μουσεία του καταλόγου.


Famous and Stolen


Ο τίτλος του νέου καταλόγου αναφέρεται στους θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας, όπως μπορεί κανείς να εντοπίσει γύρω από το The Bank Job. Εκτίθενται στα μουσεία του κέντρου και βάζουν ιδέες για απαγορευμένες συλλογές κλοπιμαίων από την αρχαιότητα μέχρι τον προηγούμενο αιώνα. Στη μία όψη απλώνεται ένας χάρτης που σε καλεί να μπεις στα μουσεία για να ανακαλύψεις τους πειρασμούς. Στην άλλη όψη, εκτίθενται τα cocktails, όπως τα εμπνεύστηκε η ομάδα πίσω από την μπάρα από 14 εκθέματα με απίθανες ιστορίες.

 

Cocktails with a criminal record από το The Bank Job


Notorious cocktails with a good taste


Στον Famous and Stolen κατάλογο πρωταγωνιστούν 14 cocktails με ονόματα που αποτελούν φόρο τιμής σε αρχαία αγάλματα και νομίσματα, σε ολόχρυσα αντικείμενα, σε έναν ασύλληπτα εξελιγμένο μηχανισμό της αρχαιότητας για να φτάσουν μέχρι τις μπαρουτοκαπνισμένες στολές πολεμιστών του παρελθόντος.

 

Έτσι, μπορεί κάποιος να φανταστεί έναν διαβόητο ληστή να κάνει τα πάντα για να αποχτήσει αυτούς τους θησαυρούς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για τον καλό του γούστο. Η φράση «Notorious cocktails with a good taste» άλλωστε που συνοδεύει τον τίτλο, έχει διπλή ανάγνωση: Τα περιβόητα cocktails του The Bank Job έχουν καλή γεύση αλλά και καλό γούστο.


Όπως το Hipster B.C., ένα ανάλαφρο cocktail - παρά την ουισκένια του βάση-, εμπνευσμένο από ένα σπάνιο αγαλματίδιο νεαρού άντρα με μούσια που βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στο ίδιο μουσείο, αντικρίζει κανείς την εκφραστική Κόρη με τα αμυγδαλωτά μάτια που δίνει το όνομα της στο Almond Eyes, μία παραλλαγή του Whisky Sour με το πικραμύγδαλο να δίνει σώμα στο cocktail.

 

Cocktails with a criminal record από το The Bank Job


Όποιος βρεθεί στο Νομισματικό Μουσείο μπορεί να θαυμάσει έναν θησαυρό από 149 ασημένια αρχαία νομίσματα. Για να αναβιώσει την εμπειρία, μπορεί να παραγγείλει το ομώνυμο 149 Coins, ένα δυνατό cocktail που σερβίρεται με marshmallow. Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το Phoenix, ένα tiki cocktail που είναι φόρος τιμής στα πρώτα νομίσματα της νεότερης Ελλάδας - τους περίφημους Φοίνικες.

 

Ένα παραπλανητικό cocktail είναι το εύστοχα επονομαζόμενο Mask, που μυρίζει αγγούρι αλλά έχει γεύση φράουλα και είναι εμπνευσμένο από το «Προσωπείο του Αγαμέμνονα», τη Μόνα Λίζα της αρχαιότητας, όπως εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε διπλανή αίθουσα, μπορεί κανείς να δει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο γνωστό αναλογικό υπολογιστή.

 

Εξού και το The Mechanism, ένα ξεχωριστό cocktail σε γήινους τόνους που σερβίρεται με τσιπς μανιταριού. Σε περίοπτη θέση, είναι το ολόχρυσο «Κύπελλο του Νέστορα», που το βρίσκεις ως Nestor's Cup, ένα cocktail που συνδυάζει τεκίλα με σιρόπι από τοματίνια, φράουλα και πιπεριά Φλωρίνης. Σερβίρεται σε κούπα και συνοδεύεται από ίνες καυτερού τσίλι.

 

Cocktails with a criminal record από το The Bank Job


Το Handshake, ένα δροσερό cocktail με τζιν και ανθικό χαρακτήρα, σε πηγαίνει μέχρι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για να θαυμάσεις μια ανάγλυφη παράσταση χειραψίας που συμβολίζει τον αποχαιρετισμό ή το σμίξιμο αγαπημένων. Στο ίδιο μουσείο, ένα σπάνιο ειδώλιο καθιστής μορφής κρατά κύπελλο και κάνει πρόποση, δίνοντας έμπνευση για το Cheers, μία παραλλαγή του Pina Collada που σερβίρεται με μία φέτα αποξηραμένης μπανάνας –η οποία χρησιμεύει ως κουτάλι για όποιον λαχταράει την κρέμα στην επιφάνεια.

 

Ένα ακόμα ειδώλιο με εξάρτυση κυνηγού δίνει έμπνευση για το The Hunter, ένα γλυκόξινο ποτό με ενδιαφέρον αποτύπωμα.


Στον Ελληνικό Κόσμο του Μουσείο Μπενάκη, μπορεί κανείς να θαυμάσει ένα χρυσό περίτεχνο δαχτυλίδι με τον Δία μεταμορφωμένο σε κύκνο, καθώς ψάχνει καταφύγιο στην αγκαλιά της Λήδας. Έτσι προκύπτει το Leda and Zeus, ένα άκρως καλοκαιρινό cocktail σε κουπέ ποτήρι το οποίο συνοδεύεται από αποξηραμένο ανανά και παραλλάσσει το Cox's Daiquiri. Στο ίδιο μουσείο, κρέμονται δύο αριστουργηματικά χρυσά σκουλαρίκια με αιωρούμενους Έρωτες, τα οποία δίνουν το όνομα τους στο Flying Eros, ένα δροσερό cocktail με τεκίλα που σερβίρεται με ίνες από καρότο και σέλερι.

 

Η συλλογή ολοκληρώνεται με δύο αναπάντεχα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου. Το πρώτο είναι το κατακόκκινο χιτώνιο αξιωματικού των Ελλήνων Γαριβαλδινών που δίνει το όνομα του στο Garibaldi, ένα aperitivo με ανθικό και γλυκόξινο χαρακτήρα. Το δεύτερο είναι μια επιβλητική και αυθεντική πανοπλία Ιάπωνα πολεμιστή, που βαφτίζει Samurai ένα cocktail με βότκα αρωματισμένη με τόνγκα και ιδιαίτερο σερβίρισμα που αποτελείται από καραμελωμένο ποπ κορν και ξηρούς καρπούς.

 

Cocktails with a criminal record από το The Bank Job
Αυτή τη φορά, η ομάδα πίσω από την μπάρα στρέφεται στην ίδια την Αθήνα και τη χαρτογραφεί με επίκεντρο τα περίφημα μουσεία της.

 

Γύρω από το The Bank Job υπάρχουν θησαυροί ανεκτίμητης αξίας. Μέσα στο The Bank Job θα βρείτε τις ιστορίες τους, όπως ξετυλίγονται μέσα από 14 ολοκαίνουρια cocktails. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το διαδικτυακά στο www.facebook.com/thebankjobathens ή ακόμα καλύτερα, περάστε από την Κολοκοτρώνη 13, καθημερινά από τις 6μ.μ. μέχρι τις 2π.μ.

Οδηγός Διασκέδαση